Manj znana kot njihova uporabnost v kuhinji in kot okras za noč čarovnic je njihova učinkovitost kozmetiki. foto: Shutterstock
Hitro kuhano, hitro olupljeno
Včasih se zdi, da več časa porabimo za lupljenje trdo kuhanega jajca kot za njegovo kuhanje, še zlasti kadar je jajce zelo sveže ali zelo vroče. Obstaja preprost trik, s katerim olupimo jajce, kot bi mignil. Trdo kuhano jajce položimo v steklen kozarec za vlaganje in dolijemo toliko navadne vode, da je jajce pokrito. Nato kozarec primemo v roko, z drugo roko pokrijemo odprtino in kozarec nekaj trenutkov silovito stresamo, da se jajce v njem premetava in udarja ob steklene stene. Odlijemo vodo in vzamemo jajce iz kozarca. Tudi če lupina ne bo kar sama odpadla z njega, jo bomo vsekakor z lahkoto odstranili.
Brisanje čopiča ob elastiko
Kadar s čopičem barvamo les, kovino ali stene, ga običajno pomakamo v pločevinko z barvo in brišemo ob rob pločevinke, da bi z njega odstranili odvečno barvo, ki bi nam sicer med barvanjem kapljala ali škropila naokrog. Težava nastane, ko želimo pločevinko spet zapreti s pokrovom in jo pozneje znova odpreti, saj se na robu nabrana barva strdi in pokrov se zlepi s pločevinko. To zagato si prihranimo, če pred barvanjem okoli odprte pločevinke navpično pritrdimo elastiko, da poteka približno čez sredino pločevinke, in čopič raje brišemo ob njo kot ob rob.
Z ledenimi kockami nad zmečkana oblačila
Ko pri majici, ki smo jo ravno želeli obleči, opazimo, da je zmečkana, likati pa se nam je ne ljubi ali za to nimamo časa, jo preprosto vržemo v sušilni stroj skupaj s kocko ledu in nastavimo na najvišjo temperaturo sušenja, ki jo majica prenese. Vlaga iz ledu bo poskrbela za gube na oblačilu – in vse bo urejeno v nekaj minutah. Naenkrat lahko skupaj zgladimo kar nekaj majic in kakšen par hlač, pri čemer uporabimo nekaj kock ledu. Za dober učinek pa ne smemo pretiravati ne s količino oblačil ne z ledom.
Hlajenje prenosnika na kartonu za jajca
Da se prenosni računalnik ne bi pregreval, je treba poskrbeti za kroženje zraka pod njim. Kadar ga uporabljamo na mizi ali drugi ploščati površini, ga lahko položimo na podstavek, ki ga izdelamo iz enega ali več kartonov za jajca, odvisno od velikosti prenosnika. Odlična in poceni alternativa kupljenim stojalom!
Dišeča maska za obraz iz buče
Jesen je čas obilja buč. Manj znana kot njihova uporabnost v kuhinji in kot okras za noč čarovnic je njihova učinkovitost kozmetiki. Iz buče si lahko pripravimo masko za obraz, ki bo poskrbela za gladko in čisto kožo, zraven pa bo s svojim vonjem in barvo nahranila še naše čute. Za dve maski potrebujemo četrt skodelice bučnega pireja, ki ga zmešamo z eno jedilno žlico mandljeve moke, pol čajne žličke mletega cimeta ter po četrt žličke mletega ingverja in muškatnega oreška. Paziti moramo, da mandlje zmeljemo res na drobno, vse do moke, sicer nam lahko preveliki koščki odrgnejo kožo. Masko nanesemo na očiščen obraz in pustimo delovati od 15 do 20 minut, nato jo speremo z mlačno vodo, obraz obrišemo z mehko brisačo in nanesemo vlažilno kremo. Preostanek maske lahko hranimo v hladilniku in porabimo v nekaj dneh, lahko pa na dišeče bučno razvajanje obraza povabimo prijateljico.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.