benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Privoščite počitek tudi duši

13. 11. 2016; 09.00
Avtor: NN
uvodna
MIR Zagotovo poznate rek 'v miru je moč'. Vendar je vsakdanje življenje le redkokdaj spokojno in sproščeno, umirjenost nas kaj hitro zapusti, že ko zjutraj pridemo v službo.

Tako trpimo pod pritiskom, naše telo pa začne na veliko proizvajati stresni hormon adrenalin – posledično se zožijo žile in pospeši se srčni utrip. Zato si privoščite odmor in dovolite tudi duši, da si odpočije.

Je vaše življenje sivo? Odmislite za trenutek vsakdanje skrbi in si predstavljajte kraj, v katerem bi radi bili, na primer plažo, na kateri ste preživeli lepe počitnice. Začutite sonce na koži, zavohajte sol v zraku … To sprošča pozitivno energijo, ki jo več kot potrebujete.


Eterična olja so balzam za dušo. Izkoristite njihovo moč v svoj prid, na primer kot dodatek kopelim ali preprosto samo povohajte stekleničko, v kateri jih hranite. Bergamotka izboljša razpoloženje, mandarina vodi v notranje ravnovesje, melisa znova pričara na obraz nasmeh, limonska trava pa poživlja.

Izkoristite moč barv na vseh življenjskih področjih. Na pisalno mizo postavite pisan šopek rož, v kopalnico obesite živahne brisače, tudi dekorativen prt na kuhinjski mizi vam nezavedno izboljša razpoloženje. Med odtenki izbirajte sončne, zelene ali modre. Rdeči so preveč agresivni in se jim raje izogibajte.


Z večerno sprostitvijo boste hitreje utonili v zasluženi počitek. Kako pomembno je spanje, vsi dobro vemo. Vsaj sedem ur kakovostnega počitka nas napolni z energijo za nov dan in omogoča normalno delovanje vseh telesnih funkcij. A včasih so težave s spanjem neizogibne, bodisi imamo majhne otroke bodisi nas tlačijo more, morda na nas vpliva luna ali pa preprosto samo ne moremo spati. Z večerno sprostitvijo boste hitreje utonili v zasluženi počitek. Pred spanjem ne glejte televizije, saj ob hitro gibljivih slikah pretirano obremenjujemo oči in možgane, kar pozneje moti spanec. Televizor izključite vsaj eno uro pred odhodom v posteljo.

Obredi pomirjajo. Vedno se v posteljo odpravite ob enaki uri, v zadnjih 30 minutah pa storite nekaj, kar vas sprošča in veseli. Najboljše je denimo branje, poslušanje glasbe, kozarec mleka z medom. Vsak večer v enakem zaporedju.

Tudi meditativno dihanje pomaga. Sedite na preprogo ali na pogrnjeno odejo. Hrbet je vzravnan, roke iztegnjene proti stropu, dlani sta sklenjeni. Skozi nos zavestno globoko vdihnite in izdihnite. Tako dihajte vsaj 3 minute.

prejšnji članek
Je vaša duša sestradana?
Zdravje
Je vaša duša sestradana?
naslednji članek
Jejte jih za zajtrk, pa ne boste okrogli
Zdravje
Jejte jih za zajtrk, pa ne boste okrogli
#obraziavenija
obraziavenija