Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Napake, ki jih ženske delajo v zrelih letih

11. 11. 2016; 09.00
Avtor: ud
lepotica

Z leti naše telo in psiha potrebujeta drugačen negovalni režim. foto: Profimedia

Včasih se je težko sprijazniti z dejstvom, da se staramo, da dozorevamo. Zrela doba ni nič slabega, težko pa je, ko si nočemo priznati, da je z leti nekatere stvari treba spremeniti.

Spoznati moramo, da je nekatere stvari treba spremeniti in da si nekaterih napak ne moremo več privoščiti.

Zavračanje sprememb

To je verjetno največja napaka, ki jo počnejo ženske: s težavo sprejmejo dejstvo, da so potrebne spremembe. Zato ne naredijo ničesar in ustaljeno živijo naprej. Z leti naše telo dozoreva in potrebuje drugačen negovalni režim, tudi psihološki ustroj. Spremembe so nujni del življenja, prav tako nujni del dozorevanja in staranja. Zrelejša leta življenja so po mnenju premnogih najlepša leta življenja, če jih le obravnavamo pravilno.

Držite se nege, ki je primerna za starost vaše kože, in poskrbite za ustrezno hranjenje kože od znotraj. foto: Profimedia

Nepreudarna izbira garderobe

Drzne barvne kombinacije, kratka krila, cenejša oblačila … vse to smo si v mlajših letih lahko privoščili. Lahko smo nepremišljeno kupili bikini na razprodaji in brezsramno v njem ves teden paradirali na morju, lahko smo na fakulteto hodili v kratkih hlačah ali trenirki. Vse to takrat ni izstopalo, zdaj pa življenje tega preprosto več ne dovoljuje. V službo, na sestanke, po otroke v vrtec, na večerjo k tašči, navsezadnje tudi na večerno druženje s prijateljicami več ne moremo v kratkih hlačah. Že zaradi bontona ne, ne nazadnje pa tudi zaradi zdravja.

Dermatologi pravijo, da se naša koža začne starati že po 25. letu. foto: Profimedia

Primerjava z mlajšimi leti

Mnoge ženske dejstvo, da so se spremenile in postarale, zadene takrat, ko se zavedo, kako drugačne so od sebe pri denimo dvajsetih. Ko se zavemo te spremembe, je normalno, da nas popade neki dušni nemir ali strah, kaj je nastalo iz nas. A je primerjati se s svojo mlajšo različico zelo nehvaležna stvar, pravijo strokovnjaki. Točka, na kateri smo zdaj, je napredek, višja stopnja ali korak bliže cilju, če želite. Preprosto rečeno, ne glede na to, kaj se je v vseh teh letih zgodilo in spremenilo, ste na tej točki veliko bolj pravi, podobni sami sebi oziroma sebi lastni, kot ste bili pred leti.

prejšnji članek
Clintonova ima majhen razlog za veselje
Svet slavnih
Clintonova ima majhen razlog za veselje
naslednji članek
Znana voditeljica priznala, da je koristila botoks, posledice so bile grozne
Svet slavnih
Znana voditeljica priznala, da je koristila botoks, posledice so bile grozne