sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Meditacija: sprostitev za telo in duha

8. 12. 2016; 09.13
Avtor: K.A.
meditacija

foto: profimedia

Bi si tudi vi želeli začeti meditirati, a ne veste kako?

Najprej si poiščite mirno in tiho mesto, kjer vas nihče ne bo motil. Udobno se usedite in zravnajte hrbet. Ko je vaš hrbet zravnan začnite z globokim, enakomernim dihanjem skozi nos. Dih nekoliko zadržite in nato počasi izdihnite skozi nos. Poskusite najti enakomeren ritem in se ves čas osredotočajte le na dihanje. Lahko si prižgete tudi svečko in se nato osredotočate na plamen sveče. Izberete si lahko tudi kakšen drug predmet iz svoje okolice, na katerega se boste osredotočali med meditacijo.

Zdaj pa sledi tisti malo težji del. Usmerite vso svojo pozornost, lahko na plamen sveče in se prepustite, ne razmišljajte kako dihati. Ko boste videli, da so vaše misli nekoliko odtavale, se znova osredotočite na plamen sveče. Vaš um se bo temu upiral in čez misli vam bodo šle vse mogoče stvari, a ne bodite razočarani, to je pri prvih meditacijah popolnoma normalno.

Vsakič, ko vaše misli odtavajo, se znova osredotočite na predmet, ki ste si ga izbrali v svoji okolici. In kako dolge naj bodo začetne meditacije? Za začetek bo dovolj že 10 minut. Če vam ustreza, lahko meditirate tudi dlje.

Ne razmišljajte o tem kaj bi se moralo zgoditi med meditacijo, vse kar se vam bo dogajalo je povsem v redu. Meditacija je naraven proces in zato ne bi smela biti naporna. Večkrat, ko boste poskusili, lažje vam bo šlo.

prejšnji članek
Preverite, kaj vam napoveduje Nostradamus!
Zdravje
Preverite, kaj vam napoveduje Nostradamus!
naslednji članek
Nina Gazibara se guba ponoči
Svet slavnih
Nina Gazibara se guba ponoči