pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Živite v danem trenutku

28. 12. 2020; 04.00
Avtor: K. S.
profimedia-0101734643

Živi v danem trenutku foto: Profimedia

Namesto da srečo iščete nekje v daljavi prihodnosti ali preteklosti, jo najdite tu in zdaj.

Vsi imamo svoje zgodbe, svoje sanje. Ni vedno lahko, ni pa tudi vedno slabo. So lepi in grdi spomini, so upi in strahovi za prihodnost. A kar se dandanes mnogim rado zgodi, je, da so preveč vpeti v nek drugi svet, drug čas in tako nesposobni zbrano delovati v sedanjosti. Ste morda med njimi tudi vi?

Precej hitro se lahko zgodi, da pademo v svet lastne domišljije, kjer se v večini ukvarjamo z zamujenimi priložnostmi, specifičnimi spomini ali kreacijo idealne oblike prihodnosti, tvorbo scenarijev (v večini seveda slabih). Veliko več se razmišlja kot naredi. Premislite, kolikokrat ste tudi sami ure in ure posedali in razmišljali, kaj se vam je nekoč zgodilo (lahko da tudi včeraj) ali kaj bi radi jutri dosegli. Sploh ta ideja »jutri« je lahko naporna, saj v resnici do tega »jutri« nikoli ne pride.

Jutri začnem z dieto. Jutri začnem telovaditi. Jutri mu/ji bom povedala. Jutri bom začela iskati novo službo. Vse je vedno jutri, nič ni nikoli danes. Znajdemo se v nekem začaranem krogu, kjer vedno vse dosežemo le v fiktivnem jutri ali po možnosti naslednji ponedeljek.

Vsekakor, imeti jasne cilje je nujno. Prav tako ne moremo doseči nič novega, če se iz napak preteklosti ne učimo. Ja, potrebno je pogledati tako nazaj kot naprej, a kar je bistvo, je to, da se zavedamo kje se koraki odvijajo. Vse se začne tu in zdaj. Izkoristiti moramo to, kar imamo pred sabo v danem času, za kar pa je potrebna zbranost in miselna prisotnost. Ne zamudite priložnosti sreče le zato, ker ste vpeti v sanjarjenje o sreči v prihodnosti. Najdite jo pri sebi že sedaj.

Kar morate narediti za to, je sledeče: Sprejmite tako preteklost z vsemi spodrsljaji in dobrotami kot tudi prihodnost in njeno nejasnost. Vedite, da ne morete nadzirati prihodnosti. Prav tako ne morete spremeniti preteklosti. Kar lahko, je da obojno sprejmete in začnete resnično srečno živeti.

prejšnji članek
Mitja Okorn napovedal svojega tretjega otroka letos
Kultura
Mitja Okorn napovedal svojega tretjega otroka letos
naslednji članek
Vadbo je potrebno prilagoditi času izvedbe
Zdravje
Vadbo je potrebno prilagoditi času izvedbe