stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Posadite seme namena spiritualne poti

19. 3. 2019; 03.00
Avtor: Kristina Strašek
beautiful-blur-bouquet-573302

Ženska v gozdu foto: Pexels

Deepak Chopra pravi, da je namen začetna točka vsake spiritualne poti. Vključuje željo, aspiracijo in višjo vizijo. Kakšno seme namena boste posejali?

Ko enkrat posejete seme namena, se pot duše prične odvijati sama od sebe. Stvari se razvijajo, priložnosti se pričnejo kazati. Ni potrebno veliko truda, da gremo korak dalje. A pomembno je vedeti, na čem želite delati, kaj želite doseči in predvsem s kakšnim namenom.

Obstaja več osnovnih namenov, med katerimi pa najbolj seveda izstopajo sledeči:

  • Želim čutiti prisotnost božanskega

Slednja se večkrat razvije ravno iz nelagodja osamljenosti, izoliranosti in ločenosti od določene osebe. Pride do želje po občutku pripadnosti nekomu, nečemu. To se lahko zamaskira preko tvorbe raznoraznih prijateljstev in seveda tesnejšega povezovanja z družinskimi člani. Med tem ko so to odnosi, ki nam dajejo določen občutek pripadnosti, je pri omenjeni želji drugo hrepenenje in sicer hrepenenje po notranjem miru in izpopolnjenosti. Ko torej za srečo niso potrebni drugi in ko ideja samote ni enaka osamljenosti.

  • Želim, da mi Bog (Vir) pomaga in me podpira

Prisotnost božanskega prinaša mnogo kvalitet duha. V samem bistvu vsaka kvaliteta postane neskončna, brezmejna. Pri tem govorimo o ljubezni, inteligenci, resnici, iskrenosti, organiziranosti, kreativnosti in drugo. Karkoli je vaša kvaliteta, lahko preko omenjenega namena postane neskončna. Zakaj ne bi želeli pomoči?

  • Želim se čutiti povezanega s celoto

Potovanje duše popelje osebo od stanja razdrobljenosti do stanja izpopolnjenosti. Pomaga nam med sabo povezati svoje razdrobljene delčke, razumeti, kako smo v resnici celostno popolni. Ko si zadate ta namen, se pričnejo različni dogodki povezovati preko istega vzorca. Naenkrat opazimo majhne detajle, ki dve različni situaciji med sabo povežejo. To da tudi vašemu življenju namen in tako odstrani občutek praznine in ločenosti. Pomagal vam bo razumeti, da ste tudi vi na svetu z določenim razlogom … in to točno takšni, kot ste.

  • Želim biti osvobojena omejitev

Občutek svobode je možen, ko se osvobodimo vseh strahov, ki smo jih tekom življenja sprejeli. Bliže kot ste svoji duše, več in več starih blokad prične izginjati. A morate prvo posaditi v svoje misli in življenje to seme in si želeti biti osvobojeni. Mnogo se jih boji ravno tega, saj so naenkrat v resnici odgovorni za vsa svoja dejanja in ne morejo se več izgovarjati na druge. Ste pripravljeni?

prejšnji članek
Ji oče prepoveduje poroko?
Svet slavnih
Ji oče prepoveduje poroko?
naslednji članek
Kako postati magnet za dobre stvari?
Zdravje
Kako postati magnet za dobre stvari?