stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ali na Facebooku oprezate za nekdanjimi prijatelji?

21. 1. 2024; 02.00
Avtor: J.K.
pexels-photo-4458553

Zasledujete ljudi na spletu? foto: Pexles

Če prek družbenih omrežij pogosto oprezate za bivšim partnerjem ali osebo, s katero ste prekinili prijateljsko razmerje, potem se morate zavedati, da vam tovrstno početje ne prinaša prav nič dobrega.

Ali prek družbenih omrežij zasledujete ljudi, ki so imeli do nedavnega pomembno mesto v vašem srcu? Da bi nadaljevali pot naprej, se morate nehati ozirati nazaj.

Namesto, da bi si skušali zaceliti ranjeno srce, se pomiriti z izgubo in nadaljevati pot, vam vsak klik na njegovo/njeno ime in pregledovanje objavljenih vsebin nasuje zrna soli v še ne zaceljene duševne rane.

Ob tem se nemalokrat zgodi, da nedavna naklonjenost preide v gojenje zamer in neprijetnih občutkov, ki lahko kmalu prerastejo v sovraštvo. Razmislite, se vam to dogaja? Skorajda obsedeno pregledujete profil osebe, ki vas ne želi več v svojem življenju? Kaj ob tem čutite? Če na svoje misli niste ponosni, potem si naredite veliko uslugo in zaprite to poglavje v svojem življenju.

Skorajda obsedeno pregledujete profil osebe, ki vas ne želi več v svojem življenju? foto: Dreamstime

Psihologinja Tara C. Marshall, ki je tekom raziskovalnega projekta prepoznala razširjeno prakso zasledovanja spletnih profilov, je namreč ugotovila, da tovrstno početje poglablja žalost, podaljšuje obdobje prebolevanja ter močno vpliva na kvaliteto vsakdanjega življenja.

Obstaja namreč velika razlika med tem, ali ste z nekdaj ljubljeno osebo pač ostali prijatelji na Facebooku, čemur ne posvečate večje pozornosti in med tem, da omenjeno osebo skoraj bolestno zasledujete in si lajšate rane s hranjenjem sovraštva. V kolikor se prepoznate v teh vrsticah, bo morda bolje, da poskrbite za spletno izolacijo in se posvetite samemu sebi izven virtualnega sveta. Obstajajo namreč mnogo bolj zdravi načini celjenja ran, eden izmed vaših prvih je denimo lahko dolg sprehod.

prejšnji članek
Recept: Cimetov balzam za stopala
Moda&Lepota
Recept: Cimetov balzam za stopala
naslednji članek
Preprost recept za puhaste vaflje
Kulinarika
Preprost recept za puhaste vaflje
#obraziavenija
obraziavenija