benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Matej Zemljič je pravi knjižni molj

26. 12. 2021; 05.00
Avtor: N.S. za Lady
Matej Zemljič

Matej Zemljič foto: POP TV/ Ksaver Šinkar

Priljubljeni igralec in televizijski voditelj Matej Zemljič ne skriva navdušenja nad literaturo, saj ne mine dan, da ne bi prebral vsaj nekaj strani takšnih in drugačnih knjig. Prisega namreč na vse žanre, veliko knjig pa prebere tudi po priporočilu prijateljev in sodelavcev. »Knjige širijo obzorja in z vsako knjigo se tudi nekaj novega naučim, pa naj bo to o sebi ali svetu,« priznava ljubljenec gledalk in gledalcev.

Filmski in gledališki igralec ter voditelj oddaje Dobro jutro Matej Zemljič zase v šali pravi, da se z veseljem uvršča v kategorijo knjižnih moljev. »Knjige me že od nekdaj zelo pritegnejo, saj zelo rad berem, le časa je vedno premalo, da bi prebral vse tisto, kar si želim,« pravi in doda, da največ prebira leposlovje, zanimive biografije, kriminalke in sodobne dramatike.

»Uf, zelo težko izpostavim najljubše. Ta trenutek mi na misel padejo same klasike, Vojna in mir avtorja Leva Nikolajeviča Tolstoja, Alkimist Paula Coelha in Sto let samote Gabriela Garcie Marqueza, ki bodo vedno med mojimi najljubšimi,« pojasni in razkrije svoje bralne navade. »Dolga leta sem bil zagovornik tega, da berem le eno knjigo naenkrat, zadnje čase pa imam na nočni omarici vsaj dve, če ne tri knjige. Vsakodnevno prebiram tudi referenčna gradiva za projekt, ki ga takrat ustvarjam. Leposlovje pa se mi skozi gledališko sezono nalaga in ga zato prebiram, kadar imam malo več časa, največ poleti, ko preberem res veliko knjig, saj me to tudi sprošča in umirja. Ni lepšega kot šum morja, morski zrak, sočni žarki in dobra knjiga.« Matej Zemljič je že pred leti spoznal, da z vsako prebrano knjigo dobi novo spoznanje. »Predvsem z branjem vse bolj spoznavam sebe. Vse, kar preberem, nekaj sproži v meni. In ta raziskovanja in preizpraševanja me navdihujejo v življenju,« razloži igralec.

matej zemljic

matej zemljic foto: M24

prejšnji članek
Ponosna mama Darja Gajšek
Zdravje
Ponosna mama Darja Gajšek
naslednji članek
Kako ostanejo piškoti dlje sveži
Kulinarika
Kako ostanejo piškoti dlje sveži