901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Svetovni dan Zemlje: Vlagajmo v naš planet

22. 4. 2022; 08.00
Avtor: STA
Planet Zemlja

Planet Zemlja foto: Foto: Pixabay

Svetovni dan Zemlje, ki ga vsako leto obeležujemo 22. aprila, letos poteka pod sloganom Vlagajmo v naš planet. Številne institucije v Sloveniji ob tem dnevu opozarjajo na pomen planeta in pozivajo k skrbi zanj, pripravljajo pa tudi raznovrstne aktivnosti in dogodke.

"Svetovni dan Zemlje nas nagovarja, da si vsak dan lahko prizadevamo za trajnostno naravnan razvoj, zdravo okolje in bivanje ter za okoljsko in podnebno bolj prijazen planet, kajti zelena prihodnost je uspešna prihodnost. Zato so nujne inovacije in ukrepanje, ki pospešujejo rešitve ter ohranjanje planeta," so podčrtali na ministrstvu za okolje in prostor.

Med ključnimi ukrepi za okolje v zadnjem obdobju so izpostavili sprejem zakona o varstvu okolja, izvajanje 11 projektov, vrednih 40 milijonov evrov, na področju Nature 2000, ter sprejem uredbe za varovanje vodnih virov. Izvedena je bila inventarizacija približno 550 potencialno onesnaženih območij v Sloveniji in izdelana aplikacija za vnos, pregledovanje in analiziranje podatkov.

Na področju rabe obnovljivih virov energije je ministrstvo izpostavilo podpis koncesijske pogodbe za rabo vode za proizvodnjo električne energije na srednji Savi, sprejeta je bila tudi resolucija o dolgoročni podnebni strategiji Slovenije do leta 2050.

"Spodbujamo vas k odgovornemu ravnanju tako na področju varčevanja energije, skrbi za okolje, ravnanja z vodami kot pri ravnanju z odpadki, vlagajte v planet s svojimi dejanji in prispevajte k boljšemu jutri," so pozvali.

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Zakaj je Monja na skrivaj jokala?
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Zakaj je Monja na skrivaj jokala?
naslednji članek
Lea pojasnila pravi razlog udeležbe v šovu Ljubezen po domače
Resničnostni šovi
Lea pojasnila pravi razlog udeležbe v šovu Ljubezen po domače
#nasazenazenska
nasazenazenska