pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Marjanca Polutnik v skrivnem fitnesu za ženske uresničuje sanje

11. 5. 2022; 09.00
Avtor: Vesna Meško
marjanca-polutnik

Marjanca Polutnik foto: Osebni arhiv

Zmagovalka Exatlona in osebna trenerka Marjanca Polutnik je uresničila idejo o prav posebnem zasebnem fitnesu, kjer dekletom in ženskam pomaga izboljšati samopodobo. A ne le s preoblikovanjem telesa, vse velike spremembe se namreč pričnejo odvijati v glavi …

Morda boste pomislili, da se Marjanca Polutnik težko poistoveti z ženskami, ki jih pestijo odvečni kilogrami in nizka samopodoba, a njena zgodba izpred let razkriva, da se je kot dekle tudi sama soočala s tovrstnimi preprekami in bila celo tarča norčevanja. Ravno slednje ji je dalo zagon, da spremeni način razmišljanja ter postane močnejša v duhu in telesu. Spremembe, ki jih je vztrajno nizala, so jo oblikovale v osebnostno močno žensko, ki se dobro počuti v svojem telesu. Do takšnega počutja si želi pomagati tudi drugim, saj ob pogledu okoli sebe opaža resne težave, ki jih lahko uspešno rešuje s svojim znanjem in izkušnjami.

Marjanca Polutnik foto: Osebni arhiv

»Vedno bolj sem začela opažati problematiko pomanjkanja samozavesti pri dekletih, ki jih pesti zlasti primerjanje z drugimi dekleti na družbenih omrežjih. In tukaj potem nastopim jaz, ki dekletom ne pomagam le do fizičnih, ampak tudi osebnostnih sprememb. To pomeni, da želim dekletom predstaviti pozitivno samopodobo in lep pogled nase, ne glede na zunanjo podobo. Vse ženske smo najlepše in moramo biti ponosne nase!« pojasnjuje Marjanca, ki je svojo preteklost in pot do sprememb združila v cilj, ki ga je nedavno tudi uresničila. Odprla je namreč prav poseben, nekoliko skrivnosten fitnes za ženske, kjer uresničuje sanje, želje in hrepenenja.

»Za fitnes zaprtega tipa, ki je namenjen samo dekletom, sem se odločila ravno zaradi tega, da jim lahko nudim intimo, ki je v javnih fitnes centrih ne dobijo. Tako se lahko posvetijo same sebi in se opogumijo telovaditi. Veliko deklet namreč dobi odpor do fitnesov prav zaradi drugih ljudi tam,« razloži osebna trenerka, ki ima pri delu nekoliko drugačen pristop.

»Moji treningi niso klasični 'fitnes treningi', ampak so bolj funkcionalni, hkrati pa vključujejo tudi veliko atletskega pristopa, saj imam kot nekdanja atletinja koristno znanje tudi iz tega področja,« povzame svoje delo Marjanca, ki svoje drage varovanke motivira tudi s prav posebno energijo, s katero ustvarja generacijo deklet, ki ne tarnajo nad življenjem, ampak težavam pogledajo v oči in se marljivo lotijo nizanja sprememb, ki predstavljajo zdravo pot do osvajanja želenih ciljev …

prejšnji članek
Mija se je v šovu soočila s strahovi, dvomi in razočaranjem
Resničnostni šovi
Mija se je v šovu soočila s strahovi, dvomi in razočaranjem
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Janko o ambicioznem sinu Mateju
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Janko o ambicioznem sinu Mateju
#nasazenazenska
nasazenazenska