Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Točno to je za gurmane in celiakaše!

3. 3. 2016; 10.15
Avtor: Promocijsko gradivo
Cojzlina juhca - bucna z dehidrirano rdeco peso - delí Cojzla - foto Brane Tuma

Cojzlina bučna juhica z dehidrirano rdečo peso. foto: Brane Tuma

Prvi 100 odstotni brezglutenski delí v Sloveniji se nahaja v Ljubljani.

Cojzla, prvi popolnoma brezglutenski delí pri nas, poskrbi za ljubitelje gurmanskih jedi in otroške brbončice, ki hrepenijo po lepljivih prstih, za mesojedce in vegane, predvsem pa za celiakaše. Gre za koncept 'take-away', ki je v zaprtem delu tržnice BTC v Ljubljani pečice in žar zagnal lani decembra. Cojzli in njenim jedem daje dušo lastnik in chef Igor Mihelič, ki je delal tudi v restavracijah z Michelinovo zvezdico.

Privoščite si jedi tudi doma
Cojzla je prijazen delí, kjer vam nadvse okusne jedi pripravijo za s seboj, ali pa si jih privoščite na robustnih domačnih mizah. Vsakdanjo ponudbo – svežo dnevno juhco in 'železni' repertuar priljubljenih jedi, ki se jim vsake toliko pridružijo čisto nove, ob sobotah pa še miške in pizze - razglasijo kar na tabli v Cojzli in prav vsako jutro na njihovi Facebook strani. Jedi skrbno pripravljajo za vse, ki se želijo prehranjevati brez glutena oz. so v to primorani zaradi zdravstvenih težav, kot je celiakija ali intoleranca na gluten.

Hrana brez glutena


Hrana v Cojzli je tako v celoti brezglutenska, od začimb naprej, pri čemer se osredotočajo na to, da sveže pripravljene jedi ustvarjajo v gurmanskih okusih. Ekipa Cojzle je tudi sicer zavezana brezglutenski prehrani, zaradi česar jim osebnih izkušenj na tem področju ne manjka. 

Mmmmm, mamljive jedi
Pripravljajo predvsem tisto, kar je v brezglutenski prehrani težje dosegljivo: vsakodnevno svežo zelenjavno juhco, piščančje pohančke (fingerse), različne burgerje (mozzarela-pršut, tagliata-burger, piščančji in vegi), ki jim priložijo še domači ocvrti krompirček, sveže pripravljen falafel iz kaljene čičerike v palačinkah iz kaljene ajde, ki jih napolnijo tudi z mozzarelo in zelenjavo, za sladkosnede pa takšne palačinke namažejo z marmelado ali Nutello, ali pa jih pocrkljajo z jabolčnim zavitkom brez jajc in laktoze. Meso za tagliata-burger, na primer, je iz pljučnega fileja (biftka) z Nove Zelandije, marsikatero jed pa popestrita sadje in zelenjava, ki ju dehidrirajo v Cojzli. Sami pečejo tudi brezglutenski kruh, ki je naprodaj po prednaročilu. Cojzlo najdete tudi na FACEBOOKU. 

Ambient Delíja

Ambient Delíja foto: Brane Tuma

Mini burgerji

Mini burgerji foto: Brane Tuma

Ekipa Cojzle na delu.

Ekipa Cojzle na delu.

Potratna potica

Potratna potica

Ekipa na delu.

Ekipa na delu.

Suzana Kranjec, avtorica knjige Življenje brez glutena.

Suzana Kranjec, avtorica knjige Življenje brez glutena.

Lastnik delija, Igro Mihelič.

Lastnik delija, Igro Mihelič.

prejšnji članek
Otroci so spremenili tudi njo!
Zdravje
Otroci so spremenili tudi njo!
naslednji članek
Pripomoček, brez katerega ne boste mogli
Življenjski slog
Pripomoček, brez katerega ne boste mogli
#nasazenazenska
nasazenazenska