stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trik: Dodatna in učinkovita zaščita pred soncem

17. 8. 2018; 01.00
Avtor: K.M.
koza  (2)

foto: Profimedia

Poleg obvezne kreme z UV faktorjem lahko za svojo kožo poskrbite tudi z določenimi triki. Nekatere prakticirate že zdaj, a se jih morda sploh ne zavedate!

Negativne posledice, ki jih lahko povzročijo močni UV žarki in pa prekomerno izpostavljanje soncu lahko preprečite že s premišljenost, oblačili in ustreznimi kremami, lahko pa storite še korak naprej. 

V veliko pomoč so zagotovo antioksidanti, kot so vitamini A, C in E. Ti so pri zunanjem nanosu zelo učinkoviti in jih zato vsebujejo tudi številne negovalne kreme in izdelki za zaščito pred soncem. Največ pa boste za svojo kožo naredili, če boste te antioksidante s prehrano tudi vnašali v svoje telo. Jejte predvsem pisano sadje in zelenjavo, beta karoten in likopen, ki ga najdemo v paradižnikovi mezgi. Ne pozabite niti na korenje, špinačo, zeleni ohrovt in rdečo peso. Pa tudi zeleni čaj in kozarčen rdečega vina sta odlična za vašo kožo.

V prehrano vnesite tudi dovolj vitamina D, najbolje, da to naredite s svežimi mastnimi ribami, če pa ne gre drugače, ga zaužite kot prehransko dopolnilo.

Bodite pozorni:

- Nosite velika in kvalitetna sončna očala s primerno zaščito. Koža izpod veke je tenka in doveztna za trajno opeklino. 

- Rdečilo pred ustnicami pa recimo varuje pred nastankom raka na ustnicah. Če so le-ta seveda kar se da naravna in brez mineralnih olj.

Nasveti so povzeti po knjigi avtorice in dermatologinje Yael Adler, dr. med., Koža od blizu. Gre za nemško uspešnico, v kateri avtorica na nazoren in zabaven način pojasni vse, kar morate vedeti o človekovem največjem organu - koži. Vredno branja in primerno za vse generacije! 

prejšnji članek
Ženska samozavest izginja. Zakaj?
Zdravje
Ženska samozavest izginja. Zakaj?
naslednji članek
Nick Vujičić pokazal svojo veliko ljubezen
Svet slavnih
Nick Vujičić pokazal svojo veliko ljubezen