tim kevin ravnjak 1 Dobra karma

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 6. julija

UV2 simon miranda-pl Reporter.si

Politične trofeje usodne ženske: katere ...

kos patria Svet24.si

Strokovnjak, v katerem vidijo operativca globoke ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

križevniška-ulica Odkrito.si

Vandali na Križevniški

Miša Molk Njena.si

65-letna Miša Molk mami v kopalkah

Kaj se zgodi, če pozabite na ta mala vratca?
| V.M.

Kaj se zgodi, če pozabite na ta mala vratca?

Tudi pralni stroj včasih potrebuje čiščenje., profimedia

Naj vas nepoznavanje pralnega stroja ne udari po žepu!

Ste vedeli, da se za vratci v spodnjem delu pralnega stroja nahaja filter, ki ščiti pogon črpalke pred trdimi predmeti? Omenjena vratca bi morali odpreti vsake tri mesece. Če slednjega ne počnete, vas bo nemara pričakal pogled na pravo zakladnico drobnarij, ki ste jih pozabili odstraniti iz žepov oblačil.

Zamašen filter je pogosto tudi razlog, da vam jo pralni stroj zagode, serviserje tako nemalokrat pričaka pogled na prepoln filtrirni sistem. Poleg tega lahko tujki, ki ostanejo v filtru črpalke, ustvarjajo močan hrup ali celo poškodujejo stroj.

Foto: Profimedia - To so vratca, ki bi jih morali odpreti vsake tri mesece.

Kako očistiti filter?

Da bi se izognili nevšečnostim, se raje lotite rednega čiščenja umazanega filtra za vodo. Tega se lotite tako, da najprej izključite delovanje stroja. Nato pred pralni stroj namestite posodo, ko boste odvili filter črpalke, bo namreč ven najprej pritekla voda. Ko bo slednja povsem iztekla iz črpalke, zavrtite filter in ga izvlecite ven. Nato preprosto odstranite vse tujke, očistite površino, ne pozabite pa tudi na umazanijo, ki se nahaja okrog pogona črpalke. Na koncu filter pričvrstite nazaj v pralni stroj.

Priporočamo vam, da si pred čiščenjem preberete navodila za uporabo pralnega stroja, saj se aparati med seboj razlikujejo. Nekoliko več previdnosti velja tudi, če je vaš stroj opremljen z odjemno cevjo za ukrepanje v sili. V tem primeru se za vratci skriva cev, ki jo morate izvleči, iz nje pa bo priteklo mnogo več vode. Slednjo izpraznite v večjo posodo, v kolikor bo vode več, pa bo potrebno cev zamašiti, da boste lahko izpraznili posodo in ponovili postopek.