stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj se zgodi, če pozabite na ta mala vratca?

26. 1. 2021; 02.00
Avtor: V.M.
pralni stroj

Tudi pralni stroj včasih potrebuje čiščenje. foto: profimedia

Naj vas nepoznavanje pralnega stroja ne udari po žepu!

Ste vedeli, da se za vratci v spodnjem delu pralnega stroja nahaja filter, ki ščiti pogon črpalke pred trdimi predmeti? Omenjena vratca bi morali odpreti vsake tri mesece. Če slednjega ne počnete, vas bo nemara pričakal pogled na pravo zakladnico drobnarij, ki ste jih pozabili odstraniti iz žepov oblačil.

Zamašen filter je pogosto tudi razlog, da vam jo pralni stroj zagode, serviserje tako nemalokrat pričaka pogled na prepoln filtrirni sistem. Poleg tega lahko tujki, ki ostanejo v filtru črpalke, ustvarjajo močan hrup ali celo poškodujejo stroj.

To so vratca, ki bi jih morali odpreti vsake tri mesece. foto: Profimedia

Kako očistiti filter?

Da bi se izognili nevšečnostim, se raje lotite rednega čiščenja umazanega filtra za vodo. Tega se lotite tako, da najprej izključite delovanje stroja. Nato pred pralni stroj namestite posodo, ko boste odvili filter črpalke, bo namreč ven najprej pritekla voda. Ko bo slednja povsem iztekla iz črpalke, zavrtite filter in ga izvlecite ven. Nato preprosto odstranite vse tujke, očistite površino, ne pozabite pa tudi na umazanijo, ki se nahaja okrog pogona črpalke. Na koncu filter pričvrstite nazaj v pralni stroj.

Priporočamo vam, da si pred čiščenjem preberete navodila za uporabo pralnega stroja, saj se aparati med seboj razlikujejo. Nekoliko več previdnosti velja tudi, če je vaš stroj opremljen z odjemno cevjo za ukrepanje v sili. V tem primeru se za vratci skriva cev, ki jo morate izvleči, iz nje pa bo priteklo mnogo več vode. Slednjo izpraznite v večjo posodo, v kolikor bo vode več, pa bo potrebno cev zamašiti, da boste lahko izpraznili posodo in ponovili postopek.

prejšnji članek
Birce Akalay (Lepotica in zver) noče govoriti o zasebnem življenju
Svet slavnih
Birce Akalay (Lepotica in zver) noče govoriti o zasebnem življenju
naslednji članek
Cepivo proti covidu-19 NE povzroči spremembe človeškega genoma
Zdravje
Cepivo proti covidu-19 NE povzroči spremembe človeškega genoma