tovornjakar
Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila droga

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Iva Krajnc Bagola o svoji lepotni rutini

2. 3. 2020; 03.26
Avtor: K.M.
Iva Krajnc Bagola na predstavitvi linije Naturally Good
V čudovitem ambientu Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani je NIVEA predstavila svojo novo linijo za nego obraza, ki vsebuje kar 99 % sestavin naravnega izvora in 1 % drugih sestavin, potrebnih za stabilnost in varnost izdelkov. Osrednja gostja dogodka je bila priznana slovenska gledališka in filmska igralka Iva Krajnc Bagola, ki je razkrila nekaj skrivnosti svoje lepotne rutine za naravno lepo kožo.

Iva Krajnc Bagola je že kot majhna deklica vedela, da si želi postati igralka, a si tega ni upala povedati na glas. Vse poti v življenju so jo nato vodile k uresničitvi njenih sanj. Sedaj že dvajset let blesti na gledaliških odrih, za njo so tudi številni uspešni filmski projekti. Ob intenzivnem urniku je tudi žena in mama, kljub temu najde čas za nego kože in prepotrebno sprostitev. In v čem je skrivnost njene naravne lepote?

»V tem tempu življenja je treba kdaj pomisliti tudi nase, si privoščiti kopel in kozmetiko, ki ustreza naši koži. Že pred časom sem sprejela zavestno odločitev: manj je več. V službo grem rada brez ličil, takšna, kot sem, brez filtra, hkrati pa skrbim, da je koža ves čas navlažena. Pomembno mi je, da imajo izdelki, ki jih dajem na obraz, pretežno naravne sestavine. Rada
se tudi gibam na svežem zraku. Menim, da linija spodbuja prav takšen način življenja, ki bi nam moral biti samoumeven,« je iskreno priznala. 

Najboljše iz narave za vašo kožo

Izdelki za nego obraza Naturally Good kožo naredijo lepo in zdravo, spodbujajo obnavljanje kože in vse tipe kože oskrbijo z dragocenimi snovmi. V novi liniji so štirje izdelki, in sicer dnevna krema z ekološko alojo, nočna krema z ekološkim arganovim oljem ter čistilno mleko in tonik z ekološkim zelenim čajem. Aloja kožo čudovito navlaži, arganovo olje jo nahrani, zeleni čaj pa temeljito in nežno očisti.

»Za nas je nova linija za nego in čiščenje obraza Naturally Good zelo pomemben mejnik, saj izdelki vsebujejo 99 odstotkov sestavin naravnega izvora. Z novo linijo smo se osredotočili tudi na 100-odstotno preglednost vseh sestavin, natančno razkrivamo, kaj vse je v izdelkih in kako sestavine delujejo. Zelo pomembno je tudi to, da je naše lončke iz PET in stekleničke iz PP mogoče reciklirati. In vse to je šele začetek naše okolju prijaznejše poti,« je poudarila Katja Pavli, predstavnica znamke NIVEA.

Botanik dr. Blanka Ravnjak o naravnih učinkovinah

»Narava je zaklad vseh nas,« je na dogodku izpostavila dr. Blanka Rávnjak iz Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani: »Tudi pri kozmetičnih izdelkih je treba težiti k naravnim izvorom sestavin.« Zbranim je predstavila nekaj zanimivosti o ekoloških sestavinah, ki jih najdemo v izdelkih linije Naturally Good. »Regenerativno moč aloje so prepoznali tudi v času hladne vojne, ko so jo intenzivno zasajali za primer, če bi jo potrebovali za celjenje ran. Zeleni čaj so sprva uporabljali kot pijačo, kasneje so njegove učinkovine prepoznali tudi kot odlične za čiščenje kože. Arganovo olje velja kot eno izmed najboljših olj, je močan antioksidant, kar vpliva na to, da kožo gladi in vlaži.«

Prijazni do kože, prijazni do okolja

Pri potrošnikih je vse večje zanimanje za naravne izdelke, pa tudi za podrobnosti o izdelkih – kakšne so sestavine v formulah in kakšen vpliv ima izdelek na okolje. NIVEA se zaveda pomembnosti tega, zato se zavezuje, da bodo do leta 2025 uvedli samo embalažo, ki jo je mogoče reciklirati, znova uporabiti ali kompostirati. Vsi materiali za zložljive škatlice pa že sedaj izvirajo iz gozdov, ki so podvrženi trajnostnemu gospodarjenju.

prejšnji članek
Hrvaška z dvema novima Michelinovima zvezdicama
Svet slavnih
Hrvaška z dvema novima Michelinovima zvezdicama
naslednji članek
Rak debelega črevesa in danke: Zgodnje odkrivanje je zelo preprosto
Zdravje
Rak debelega črevesa in danke: Zgodnje odkrivanje je zelo preprosto