stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Otroške postelje

1. 1. 2020; 04.20
Avtor: Oglasno sporočilo
Njena.si
Biti otrok zna biti super, v času, ko je na voljo toliko raznih pripomočkov in predmetov, ki nam krajšajo vsakdanjik in skrbijo za naš odličen razvoj. Biti starš je hkrati tudi zelo prijetno, ker so nam tudi na voljo razne možnosti, ki nam pomagajo pri vzgoji in odraščanju naših najmlajših.

Pa vendar, seveda so tudi v otroštvu kakor tudi starševstvu razna obdobja, ko bi si želeli starši postati otroci ali pa otroci starši. Nič hudega. To se običajno zgodi, ko moramo poskrbeti, da so potrebe in želje otroka usklajene z našimi zmožnostmi. Recimo, opremljamo otroško sobo. Otrok si želi prav posebne otroške postelje, katero bo zagotovo težko najti. Čeprav so otroške posteljice in tudi pogradi za otroke na voljo v raznih barvah in tudi dizajnih, si morda naš otrok želi skoraj nemogočega. In sploh pogradi, ki so sicer klasični, pa bi otrok želel nekaj posebnega.

Če imamo težavo, opisano zgoraj, potem se nam bo z njo morda lažje spopasti, ko bomo pregledali ponudbo. Namreč, morda se nam zdaj v tem trenutku zdi, da je nemogoče, da bi našli in kupili nekaj, kar si je otrok predstavljal. Mogoče pa nas ta enaka stvar čaka v kateri od otroških trgovin. Če vseeno nismo uspeli najti, pa še vedno lahko otroku pojasnimo in mu tudi sami predlagamo druge možnosti izbire. Otroška postelja seveda imajo pomemben vpliv na otroka. Ne samo, da bo v njej najmanj vsaj 8ur na dan prespal, verjetno tudi več, pomembno je, da so udobne in praktične. In kako močan vpliv imajo otroške posteljice na celoten videz otroške sobe, mar ne? Enako tudi pogradi za otroke, ki so v zadnjem času tako dovršeno izdelano, da skorajda ne moremo verjeti, da gre za posteljo. In prav pogradi so pri otrocih zelo priljubljeni.

Oblikovalci in izdelovalci ter proizvajalci se nenehno trudijo slediti željam in pričakovanjem strank. Sledijo potrebam otroka in svoje izdelke prilagajajo njim. Tako je odlično, da se razvijajo razni izdelki, z ogromno različnimi možnostmi, ki nam omogočajo možnost izbire. Če v brskalnik vpišemo otroške posteljice, nam bo ta ponudil toliko rezultatov, da si vseh niti ne bi želeli ogledati, saj nam bo to vzelo precej časa. Če bomo vpisali otroške postelje, bo rezultat enak. Tudi s pogradi za otroke je enako. Pogradi so morda res na voljo v manj oblikah in izvedbah, vsekakor pa je ponudba dokaj pestra. In dobro, da je tako, zato, da lahko vsak najde primerno zase.

Če je naš otrok dovolj star, da lahko izrazi svoje želje, nam bo to olajšalo iskanje. Morda otežilo, če bodo želje resnično posebne in bo morda naša deklica namesto otroške posteljice sanjala o kočiji ali pravljični hiški. Deček si bo morda namesto otroške postelje zaželel gasilski avtomobil ali katero od drugih prevoznih sredstev. Če pa se bomo odločali med pogradi za otroke, pa bodo verjetno skorajda vsi pogradi zanimivi, saj so posebnega videza, res pa imajo nekaj razlik medsebojno in bo tako najbolje, da se otrok samostojno odloči za primernega. Vsekakor smo mu v oporo in na pomoč, ker otrok zgolj vidi videz, starši pa še kaj več. Tako mu lahko vedno predlagamo in svetujemo ter zaupamo prednosti in slabosti določenega modela postelje.

Da so otroške posteljice ali otroške postelje za mladostnike zelo pomembne, je seveda jasno. Jasno je tudi, da samo ogrodje otroške postelje vpliva predvsem na videz, ki je zelo pomemben otroku, moramo pa poskrbeti za udobje in ugodje postelje. To pa lahko zagotovimo zgolj z ustrezno vzmetnico, ki bo odgovarjala meram postelje. Enako je tudi s pogradi, ki so sami po sebi že zelo praktični. Pogradi za otroke so tako prilagojeni otrokom določene starosti in je pomembno, da to tudi upoštevamo.

Kakšna bo otroška soba, je odvisno tudi od starosti otroka. Če opremljamo sobo dojenčku, seveda bo drugačna, kot soba namenjena večjim otrokom. Za dojenčke izbiramo manjše otroške posteljice, ki se tudi dajo kako drugače prilagajati. Izbiramo otroške postelje, ki so praktične tudi staršem, morda odraščajo z otrokom, ker bi si vseeno želeli, da gre za nakup, ki bo služil vsaj nekaj prvih let. Če kupujemo za večjega otroka, ki morda potrebuje tudi dodatno posteljo, pa so pogradi za otroke odlična rešitev. Ne samo, da so pogradi praktični in prihranijo ogromno prostora, otrokom so tudi zelo zanimivi in vse več postajajo prva izbira otrok. Glede na to, da so na voljo vraznih velikostih in tudi z nekaj različnimi podrobnostmi, bo tako lahko vsak otrok našel pograd, ki se bo skladal z njegovimi željami.

Da je otrok središče sveta staršev in se vedno trudimo poskrbeti zgolj za kakovostne izdelke, namenjene otroku, se bomo vsi strinjali. Res pa je, da tudi moramo upoštevati različne finančne zmožnosti in tudi pomembnost določenega izdelka. V kolikor gre za otroške postelje, potem seveda morda ne bomo toliko upoštevali cene in bomo pripravljeni za primerne otroške posteljice plačati več, kakor bi plačali za igračo, katere se bo morda hitro naveličal. Če recimo izbiramo med pogradi za otroke, bomo najverjetneje več pozornosti namenili temu, da izberemo med pogradi primernimi za starost našega otroka in ne toliko cene. Na koncu koncev, pa je seveda najbolj pomembno to, da se izbran izdelek dopade našemu otroku. Le tako lahko zagotovimo zadovoljstvo otroka, ki bo v svoji sobi preživel največ časa. In ne glede na to, ali gre za posteljo, omaro ali karkoli drugega. Pomembno je tudi to, da gre za nakup, ki bo trajal še vrsto let in je tako resnično najbolj pomembno to, da izberemo tisto, s čimer bo otrok zadovoljen. Pravijo, da je zadovoljen otrok tudi zadovoljen starš. Zagotovo bo držalo.

prejšnji članek
Kako so se od starega leta poslovili znani obrazi?
Svet slavnih
Kako so se od starega leta poslovili znani obrazi?
naslednji članek
Ena skodelica je dovolj, pa boste pozdravili vneto grlo
Zdravje
Ena skodelica je dovolj, pa boste pozdravili vneto grlo