danny Dobra karma

Vedeževalec razkriva: to vas čaka do konca leta ...

denis-avdić-show Svet24.si

VIDEO: Avdić končno razkril, zakaj so se 4 ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Ekskluzivno razkrivamo! Zakaj Jože Damijan že ...

stavka, medicinske sestre1 Svet24.si

Zaradi napovedane zamrznitve minimalne plače ...

Dodeljevanje-globe_Vir-Facebook-Gašper-Bizjak Necenzurirano

Lovili sprehajalce z rogljički, v domove ...

Gianni Rijavec in godalni kvartet - koncert Štanjel Odkrito.si

Kdo je poskrbel za Giannijev adventni venček?

George Clooney Odkrito.si

Nikoli ne boste verjeli kako si George Clooney ...

Kako delujejo Bachove esence?
| M.B.

Kako delujejo Bachove esence?

Kapljice, Revija Zarja

Vibracija kapljic pomaga sprostiti blokado in vzpostaviti porušeno ravnotežje na energetski ravni. Zato so kapljice zasnovane na osebnostnih lastnostih in čustvenih stanjih, ne na simptomih in boleznih.

Bach je izhajal iz homeopatije in posvetil življenje odkrivanju vzrokov bolezni. Te je pripisoval notranjemu neravnotežju ter posledično pri zdravljenju upošteval tudi pacientove misli in čustva kot podlago za razvoj bolezni.

Opredelil je 38 človeških psiholoških stanj – od tod tudi 38 zdravilnih pripravkov, ki temeljijo na esencah 38 zeliščih, ki blažijo oziroma odpravljajo bolezenske vzroke – oziroma na energetski ravni čustva, vzorce in misli.

Kapljice so sestavljene iz vode, alkohola in drugih kemičnih in organskih spojin, zato jih lahko jemljejo tudi otroci in nosečnice, pa tudi živali. Ker temeljijo na studenčnici 's cvetnim zapisom', nanje ne moremo biti alergični ali se predozirati z njimi, prav tako nimajo stranskih učinkov in se jih lahko kombinira pri jemanju zdravil in drugih alternativnih terapijah.

Kako torej delujejo esence? Izbrane cvetlice vibrirajo na določeni frekvenci, ki se ujema s frekvenco v človekovem polju. Če pride v človekovem polju do neravnotežja, se to izrazi duševno ali telesno. Vibracija kapljic pomaga sprostiti blokado in vzpostaviti porušeno ravnotežje na energetski ravni. Zato so kapljice zasnovane na osebnostnih lastnostih in čustvenih stanjih, ne na simptomih in boleznih.

Foto: Profimedia - Terapija z Bachovimi esencami v nobenem primeru ne nadomešča zdravljenja uradne medicine. Esence lahko jemljete ob jemanju drugih zdravil, nikakor pa niso razlog za prekinitev zdravljenja.

Nekaj Bachovih esenc in težave, pri katerih pomagajo:

Cikorija (Chicory): Proti posesivnosti v odnosih, čustvenem izsiljevanju, manipulaciji, smiljenju sebi, kadar se vam ljubezen ne vrača, kot ste si zamislili. Notranja praznina, občutek, da niste ljubljeni ali zaželeni.

Encijan (Gentian): Ko ste obupani in brez volje, pomanjkanje volje ob neuspehih, črnogledost, cinizem. Nezmožnost videti pozitiven izid.

Sporiš (Vervain): Prepričanje, da ste odgovorni za vse, kar se dogaja okoli vas. Pretirana zagnanost, ženete se prek skrajnih meja, deloholiki, pretirani perfekcionisti.

Divji kostanj (White Chestnut): Nenehno aktiven um, ki ves čas razmišlja, melje, brenči in se nikakor ne umiri. Mentalni procesi, ki se nenehno vrtijo okoli istih misli, pogovori in scenariji, ki potekajo v vaši glavi, zaradi nenehnega razmišljanja vas muči nespečnost.

Najbolj znano in razširjeno Bachovo zdravilo pa je 'Rešilno zdravilo', kombinacija petih esenc, ki se uporablja za vse vrste šokov, v stiskah, pri hudem strahu, globoki žalosti, napetosti, v stanjih panike, ravnodušnosti, pri boleznih, poškodbah, nesrečah, udarcih, pikih … Povrne nam energijsko ravnotežje in občutek miru.