stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako delujejo Bachove esence?

23. 1. 2022; 04.00
Avtor: M.B.
naravno enostavno2

Kapljice foto: Revija Zarja

Vibracija kapljic pomaga sprostiti blokado in vzpostaviti porušeno ravnotežje na energetski ravni. Zato so kapljice zasnovane na osebnostnih lastnostih in čustvenih stanjih, ne na simptomih in boleznih.

Bach je izhajal iz homeopatije in posvetil življenje odkrivanju vzrokov bolezni. Te je pripisoval notranjemu neravnotežju ter posledično pri zdravljenju upošteval tudi pacientove misli in čustva kot podlago za razvoj bolezni.

Opredelil je 38 človeških psiholoških stanj – od tod tudi 38 zdravilnih pripravkov, ki temeljijo na esencah 38 zeliščih, ki blažijo oziroma odpravljajo bolezenske vzroke – oziroma na energetski ravni čustva, vzorce in misli.

Kapljice so sestavljene iz vode, alkohola in drugih kemičnih in organskih spojin, zato jih lahko jemljejo tudi otroci in nosečnice, pa tudi živali. Ker temeljijo na studenčnici 's cvetnim zapisom', nanje ne moremo biti alergični ali se predozirati z njimi, prav tako nimajo stranskih učinkov in se jih lahko kombinira pri jemanju zdravil in drugih alternativnih terapijah.

Kako torej delujejo esence? Izbrane cvetlice vibrirajo na določeni frekvenci, ki se ujema s frekvenco v človekovem polju. Če pride v človekovem polju do neravnotežja, se to izrazi duševno ali telesno. Vibracija kapljic pomaga sprostiti blokado in vzpostaviti porušeno ravnotežje na energetski ravni. Zato so kapljice zasnovane na osebnostnih lastnostih in čustvenih stanjih, ne na simptomih in boleznih.

Terapija z Bachovimi esencami v nobenem primeru ne nadomešča zdravljenja uradne medicine. Esence lahko jemljete ob jemanju drugih zdravil, nikakor pa niso razlog za prekinitev zdravljenja. foto: Profimedia

Nekaj Bachovih esenc in težave, pri katerih pomagajo:

Cikorija (Chicory): Proti posesivnosti v odnosih, čustvenem izsiljevanju, manipulaciji, smiljenju sebi, kadar se vam ljubezen ne vrača, kot ste si zamislili. Notranja praznina, občutek, da niste ljubljeni ali zaželeni.

Encijan (Gentian): Ko ste obupani in brez volje, pomanjkanje volje ob neuspehih, črnogledost, cinizem. Nezmožnost videti pozitiven izid.

Sporiš (Vervain): Prepričanje, da ste odgovorni za vse, kar se dogaja okoli vas. Pretirana zagnanost, ženete se prek skrajnih meja, deloholiki, pretirani perfekcionisti.

Divji kostanj (White Chestnut): Nenehno aktiven um, ki ves čas razmišlja, melje, brenči in se nikakor ne umiri. Mentalni procesi, ki se nenehno vrtijo okoli istih misli, pogovori in scenariji, ki potekajo v vaši glavi, zaradi nenehnega razmišljanja vas muči nespečnost.

Najbolj znano in razširjeno Bachovo zdravilo pa je 'Rešilno zdravilo', kombinacija petih esenc, ki se uporablja za vse vrste šokov, v stiskah, pri hudem strahu, globoki žalosti, napetosti, v stanjih panike, ravnodušnosti, pri boleznih, poškodbah, nesrečah, udarcih, pikih … Povrne nam energijsko ravnotežje in občutek miru.

prejšnji članek
Kristina Modic: Ko si ranljiv, potrebuješ pomoč
Svet slavnih
Kristina Modic: Ko si ranljiv, potrebuješ pomoč
naslednji članek
S pravo hrano do zdrave kože
Zdravje
S pravo hrano do zdrave kože
#nasazenazenska
nasazenazenska