profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Na plažo in bazen z domačo aromatično vodo

30. 7. 2023; 02.00
Avtor: V.M.
steklenica, sadje, zelišča, voda

Pripravite si osvežilni napitek foto: Pexels

Preden jo mahneš na plažo ali na bazen, si pripravi hladno steklenico vode z dišečimi zelišči in slastnimi sadeži. Pripraviš si lahko osvežilen napitek, s katerim si boš z veseljem pogasila žejo, hkrati pa bo tvoja pisana steklenička prava paša za oči …

Draga bralka, se tudi ti težko pripraviš do pitja vode? Do dehidracije lahko hitro pride tudi zaradi tega, ker telo izgublja vodo preko kože z znojenjem. Zato je še kako pomembno, da med sproščanjem v vročih poletnih dneh popiješ dovolj tekočine.

Si vedela, da lahko pri visoki temperaturi z znojenjem izgubimo več kot liter vode na uro? Za nadomeščanje tekočine se priporoča zlasti pitje vode, medtem ko kofein in alkohol delujeta blago diuretično in tako še pospešujeta izločanje vode iz telesa.

Ker je zelo pomembno, da skrbiš za redno hidracijo telesa, si lahko pripraviš tako zelo simpatičen in okusen osvežilni napitek, da si boš z njim z veseljem hladila grlo.

Pripravite si osvežilni napitek foto: Pexels

Popestritev vode s sadjem iz zelišči

Saj vemo, voda je brez okusa in nisi edina, ki mnogo raje poseže po sladkem soku ali gaziranih napitkih. Da pa bi zdravo tekočino približala svojemu okusu, se lahko malce poigraš in si pripraviš aromatični vitaminski napitek.

Steklenico napolni s hladno vodo, nato pa vanjo preprosto iztisni malce limone ali pomaranče. Sedaj dodaj sadne krhlje ali drobno sadje, odlična ideja je tudi zmrznjeno jagodičevje. Če so ti všeč zelišča, v vodo potopi še vejice mete ali melise, ki jih poprej nežno pomani med prsti. Mnogim prija tudi svež okus na lističe narezanih kumar, kar krasno dopolni aroma svežih lističev bazilike – poskusi! Tako pripravljena vitaminska voda na bo le okusna, pač pa tudi zdrava. Dodaj še ledene kocke, da bo napitek dlje časa ostal hladen.

prejšnji članek
Poskrbite za zdravje svojih ledvic
Zdravje
Poskrbite za zdravje svojih ledvic
naslednji članek
Paprika prijetno osveži, nasiti in pripomore k vitkosti
Zdravje
Paprika prijetno osveži, nasiti in pripomore k vitkosti
#obraziavenija
obraziavenija