zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Harmonija in sprostitev

11. 2. 2016; 10.44
Avtor: B. S.
Harmonija in sprostitev
Modra barva učinkuje pomirjujoče in sproščujoče.

Modra barva učinkuje pomirjujoče in sproščujoče. Z njeno pomočjo lahko najdemo notranji in zunanji mir, ublažimo stres in napetost. Modra sprošča zakrčenost telesa, ki je živčnega izvora, in pomiri srce. Posreduje uravnovešeno energijo, potrebno za zdravo delovanje organizma. V barvni terapiji se uporablja pri zdravljenju migrene, pri obolelem grlu, vročičnih boleznih in bolečinah hrbta. Kot meditativna barva služi za ohladitev stresa, za regeneracijo in počitek. Modra izžareva modrost in razvoj. Povezuje nebo in vodo ter nas vodi v razmišljanje, svobodo in globino. Poznamo jo tudi v vlogi avtoritete, hladnosti, čistoče ter zaščite. Kot barva morja simbolizira dušo, nezavedno in neznano, temo in ženski vidik.

Simbolika modre barve je odvisna tudi od številnih kulturnih dejavnikov. V nemščini pomeni fraza »blau sein« biti pijan. V angleščini pomeni »blue« žalosten, otožen, v francoščini pa je »parbleu« vzklik začudenja.
Modra spada med t. i. hladne barve in zato daje prostor z modrimi stenami ali drugimi modrimi elementi občutek hladnosti. 

prejšnji članek
Pustite strah doma in potujte sami!
Življenjski slog
Pustite strah doma in potujte sami!
naslednji članek
Naj bo mehka in dišeča!
Življenjski slog
Naj bo mehka in dišeča!