foto: Profimedia
Kuhinjske krpe odlagajte na mesto, kjer se lahko čim hitreje posušijo. Menjavajte jih pogosto, skrbite za pranje na visoki temperaturi, vlažne pa nikar ne puščajte zmečkane ali zložene ob koritu oz. na kuhinjskem pultu, saj boste tako ustvarili idealne pogoje za razvoj bakterij.
Da ne gre za pretiravanje, so dokazali znanstveniki univerze na Mauritiusu, ki so tekom eksperimenta vzeli pod drobnogled 100 kuhinjskih krp. Kar v polovici testiranih tkanin so našli bakterije in sicer v tretjini koliformne bakterije, v tretjini vzorcev enterokoke, v 14 - odstotkih pa stafilokoke.
Slednje so zelo nevarne, saj lahko povzročijo meningitis, bakteriemijo in sindrom toksičnega šoka. Bakterija E.coli, ki spada med kaliformne bakterije, se je nahajala v krpah, ki se niso sušile, ampak so bile dlje časa vlažne.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.