zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Renata Bohinc z otroki uživa v novi hiši

16. 4. 2022; 10.00
Avtor: Andreja Comino za revijo Lady
renata peterka 1

Renata s sinom in hčerkama foto: revija zvezde

Renata je iskreno spregovorila o uresničenih sanjah o miru in sreči v sanjskem domu ...

Nekdanji smučarski šampion Primož Peterka in Renata Bohinc sta dolgo časa poskušala rešiti svoj zakon, v katerem so se jima rodili trije otroci: Maj, Gaja in Stela. Renata mu je stala ob strani od začetka, ko se je kot nadarjen mladenič prebijal v svetovno elito, ob zgodovinskih uspehih, pa tudi v bitkah z demoni. Včasih ljubezen ni dovolj in je življenje močnejše, zato se je tudi njuna pravljica končala z ločitvijo. Sčasoma sta zgladila odnose, danes se dobro razumeta in delujeta v dobro otrok. Renati pa je uspel še sanjski podvig – zase in za svoje otroke ji je uspelo kupiti hišo in urediti sanjski dom. Z najmlajšo hčerko pa bo poleg službe še na spletu svetovala dekletom in ženskam.

Obvezna oprema za letošnjo pomlad. Kaj?
Preverite TUKAJ >>KLIKNITE<<

"Vse moje življenje se dogaja z vrtoglavo hitrostjo. Najprej je bila najina najstniška ljubezen s Primožem, nato njegovi vzponi in padci, ko sem mu stala ob strani, ko mu ni šlo, ko je svoje težave poskušal ublažiti na neprimeren način. Res ni bilo enostavno zdržati vse to, ko te en dan nosijo po rokah, drugi pa teptajo v blato. Kdor tega ni poskusil, bo težko razumel, o čem govorim, in tudi razumem, zakaj je ravnal, kot je, čeprav njegovih dejanj ne opravičujem,« realno pove temnolaska, ki na koncu ni videla druge rešitve kot ločitev. Hitro sta se dogovorila, da bosta še naprej skupaj skrbela za otroke, kar nekaj časa pa sta potrebovala, da sta prodala veliko hišo, ki sta jo zgradila v njunem zakonu.

Včeraj malčki, danes skoraj odrasli ljudje

»Otroci so rasli z vsem tem. Četudi sem jim poskušala čim več prihraniti, jim vsega nisem mogla. Po drugi strani pa: tudi takšno je življenje! In ravno trud za otroke mi je dajal moč v najhujših trenutkih, ko sem mislila, da se bom zlomila, pa se enostavno nisem smela. Glede na to, kaj vse smo dali skozi, ne bi mogla biti bolj ponosna nanje. Vsi trije so odrasli oziroma odraščajo v krasne, samostojne, samozavestne, srčne in ponosne mlade ljudi. Maj bo star 21 let in je dolga leta treniral nogomet. Zdaj je študent fakultete za družbene vede, smer novinarstvo, in si želi postati športni novinar. Zaradi preveč obveznosti je prenehal redno trenirati nogomet in zdaj to počne le še za svojo dušo in kondicijo. Srednja hči Gaja je stara 17 let in obiskuje drugi letnik gimnazije. Od malega jo je zanimala moja nekdanja manekenska pot in si tudi sama silno želi stopati po njej. Malo se že preizkuša in se mi zdi, da ji utegne uspeti. Veliko sva se pogovarjali o tem, pa sem jo posvarila, da v tem svetu ni vse tako krasno, kot se zdi na prvi pogled. Nedavno je nekaj izkušenj dobila tudi na lepotnem tekmovanju za top smrkljo. Seveda pa želim, da si sama utira pot,« pove Renata, ki je zelo ponosna tudi na drugo hčerko Stelo. Navihana osmošolka je zelo živahna, družabna in pravi sodobni otrok.

»Čisto je navdušena nad medijskim svetom. Obožuje sodobno tehnologijo, obvlada fotografijo, snemanje filmov, montiranje, zato ni čudno, da razmišlja, da bi se vpisala na multimedijsko šolo v Lescah,« razlaga Renata, ki še hitro doda, da je z dvema najstnikoma in pol včasih kar precej naporno.

Renata Bohinc foto: Instagram

Uresničene sanje o novem domu

»Vesela sem, da so vsi trije otroci zdravi in pridni. Žal mi je, da je pandemija razmetala njihove treninge, da sta dekleti nehali trenirati skoke, a se že ozirata po novih športih. Gaja se želi bolj posvetiti košarki in odbojki, Stela pa ritmični gimnastiki. Ko sem prej dejala, da je bilo precej pestro, sem štejem tudi to, da smo se v enem letu dvakrat selili. Po prodaji hiše smo bili z otroki eno leto v najemu, v tistem času pa sem razmišljala, ali bi nam kupila hišo ali stanovanje. Zadnje bi bilo bolj praktično, a so otroci navijali za hišo, saj so vajeni takšnega življenja. Hvaležna sem, da mi je uspelo najti novogradnjo v Bitnjah in jo spremeniti v naš novi dom,« ponosno pove Renata in hitro doda, da se ji še sanja ne, kako ji je vse to uspelo. Je pa res, da je zadnja tri leta garala kot nora – najprej v službi, nato pa še doma, da so se pred letom in pol končno vselili v novi dom. Ni iskala razkošne palače, temveč nekaj majhnega in praktičnega, kjer ima vsak otrok svojo sobo in v dnevni sobi s kuhinjo dovolj prostora za skupno druženje. In to ji je tudi uspelo. Glede na to, da dela v trgovini s sanitetnimi pripomočki, kjer imajo zaradi trenutnih razmer v Ukrajini dela čez glavo, saj pripravljajo pakete pomoči, je zelo vesela, da otroci večinoma poskrbijo sami zase, pa tudi da so samostojni, znajo pospraviti, skuhati in si pomagati. Kot pravi, pri treh otrocih ni ravno dosti prostora za permisivno vzgojo, bolj verjame v dogovore in red.

Renata Bohinc je še vedno videti noro mladostna in leta se ji nikjer ne poznajo. foto: Instagram

Mama na spletu

»Včasih se tudi spremo, večino časa pa se dobro razumemo in uživamo drug z drugim. Vsak od nas ima kopico svojih obveznosti, a tudi zelo cenimo skupne trenutke. Velikokrat gremo smučat, pa v hribe, na kakšen izlet. Hčerki pa sta najbolj veseli, kadar zaplešemo kaj za tiktok, saj obožujeta to družbeno omrežje. Sicer pa smo sproščeni, se hecamo, kdaj tudi nagajamo. Maj pa se med tremi puncami počuti kot glava družine. Še dobro, da nas kam ne pošlje, ko zjutraj čaka, da bo prišel na vrsto v kopalnici. Otroci se redno videvajo tudi s Primožem, s katerim sva zdaj dobra prijatelja,« pove Renata, ki ji do zdaj niti za trenutek ni bilo žal, da je imela tako mlada otroke. Skupaj so odraščali in zoreli. Hitro pa se pošali, da če bo Maj tako priden, kot je bila ona, bo naslednje leto že babica, a se nikakor še ne čuti pripravljene na to. Za bližnjo prihodnost ima kopico drugih načrtov. Stela ji je pokazala svet družbenih omrežij, vplivništvo ji je postalo konjiček in izziv, za katerega se je pokazalo, da ni tako enostavno. Ker obožuje kozmetiko, gibanje, zdravo življenje, si želi nekaj izkušenj in znanja, ki si ga je pridobila z leti, prenesti tudi na druge.

»Predvsem želim ženskam sporočiti, da smo lahko lepe tudi brez pretiranega ličenja, filtrov in drugih pripomočkov. Prav grozljivo je videti, kaj si delajo ženske v želji, da bi bile videti čim mlajše. Stara sem 42 let, imam tri otroke, kakšen kilogram in gubo več, pa se v svoji koži dobro počutim. Ne bi želela biti prav nič mlajša, kot sem. Nikoli nisem bila ravno suha, a sem fit. Vendar to ne pomeni, da vse dneve telovadim in pazim, kaj jem. Imam obdobja, ko sem zelo pridna in redno treniram, potem pa pride čas, ko pol leta ne delam nič. Ko začutim, da se moram premakniti, grem v akcijo in se spravim v red. Predvsem pa poslušam sebe in si ne postavljam previsokih ciljev in pričakovanj,« je še razkrila.

prejšnji članek
Babica Slavka je njegova velika oboževalka
Svet slavnih
Babica Slavka je njegova velika oboževalka
naslednji članek
Princes krofi domov poslali Mira
Resničnostni šovi
Princes krofi domov poslali Mira