Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Tole morate obiskati spomladi

3. 3. 2016; 08.45
Avtor: K. Š.
tumblr_nip6vvgs4e1s5cuk9o1_1280
Kako je na Siciliji spomladi? Prelepo, zelo domače in predvsem čisto drugače kot sredi poletja, ker takrat še ni turistov!

Sicilija, otok bogate zgodovine, mitov, legend, postavljenih v lepo pokrajino temperamentnih ljudi. Tako je Sicilija prava dežela za vse uživaške raziskovalce in če imate to radi, se morate podati na raziskovanje. 

Sicilija je skozi tisočletja svoje zgodovine zaradi naravnih danosti, velikosti in ugodne lege, kot največji mediteranski otok, vedno predstavljala pomembno kulturno središče. Številne vladavine, ki jih je preživela - od Grkov in Kartažanov, Rimljanov in Bizantincev, Arabcev in Normanov, pa vse do Hohenstaufovcev, Špancev in Francozov - so na otoku zapustile pisano vrsto bogatih kulturnozgodovinskih spomenikov, ki si jih velja pobliže ogledati. 


Prazna Sicilija
Plaže so spomladi prazne, naravno neurejene, polne pisanih kamnov in mirne, da zaslišiš zvok vsakega kamna, ki ga otroka z veseljem vržeta v morje.
Na krožniku boste najbolj pogosto našli pasta siciliana z neverjetno dobrimi jajčevci in paradižniki., pa tudi ribe in kus kus, ki si ga morate privoščiti pri lokalcih. 


prejšnji članek
Pripomoček, brez katerega ne boste mogli
Življenjski slog
Pripomoček, brez katerega ne boste mogli
naslednji članek
S temi preprostimi triki boste spali kot še nikoli!
Zdravje
S temi preprostimi triki boste spali kot še nikoli!