Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Kam, če potuješ sama?

18. 5. 2019; 03.00
Avtor: M.Š.
potujes-nizozemska

nizozemska, amsterdam, tulipani foto: profimedia

Izbrali smo nekaj super in uporabnih idej!

Na podlagi raziskave na popotniški spletni strani www.WeGoPlaces.me so po varnosti in ustreznosti potovanja za solo popotnike nasploh (moške in ženske) ob Finski in Kanadi najprimernejše Singapur, Norveška, Islandija, Uzbekistan, Hongkong, Švica, Indonezija in Danska, za najbolj tvegane pa veljajo Venezuela, Afganistan, Južni Sudan, Gabon, Liberija, Južna Afrika, Mehika, Dominikanska republika, Bocvana in Sierra Leone.

Kam, če potuješ sama?

Izbor najboljših turističnih ciljev za solo popotnice za leto 2019

Dandanes, ko so potovanja postala dostopna, je tudi solo popotništvo vse bolj priljubljeno. Britanska platforma za menjavo denarja WeSwap, ki je med popotniki dokaj razširjena in je bila lani izbrana kot Best Travel Money Provider 2018 (najboljša izbira denarja za na pot), je objavila rezultate ankete med 2000 njihovimi uporabnicami, ki so glede na varnost in vsesplošno kakovost potovanje izbrale šest najboljših destinacij.

finska, helsinki foto: dreamstime

Finska

Prvi vtis, ki te prevzame ob pogledu na Finsko – ki je že drugo leto zapored najsrečnejša država na svetu – skozi letalsko okno, so številna drevesa, neskončne preproge gozdov z jezeri, majhne kmetije in majhne vasi. Prepusti se neskončnim poletnim dnevom, da te popeljejo v svet lepote in miru, ki ga lahko doživiš v čarobni Finski. Najprimernejši meseci za obisk Finske so od maja do septembra.

Nova Zelandija, čudežna dežela hobitov foto: dreamstime

Nova Zelandija

Ena od najlepših držav na svetu. Dežela na koncu sveta, v katero se je svet zaljubil ob občudovanju pokrajine v Gospodarju prstanov in Hobitu, je zelo priljubljena izbira. Zaradi nižjih cen letalskih vozovnic postaja dostopnejša, tebe pa bo zagotovo navdušila s svojimi naravnimi lepotami in ležernim vzdušjem.

urugvaj, Montevideo foto: dreamstime

Urugvaj

Po dolgih dveh stoletjih v senci svojih velikanskih sosed – Brazilije in Argentine – najmanjša država v Južni Ameriki končno stopa v ospredje. Slovi kot država z najnižjo stopnjo kriminala v obeh Amerikah, velja za stabilno in gospodarsko močno, hkrati pa popotnicam ponuja edinstveno priložnost doživeti še pristne in ne za turiste prirejene koščke iz bogate kulturne in naravne dediščine. Slovenske državljanke za vstop v Urugvaj vizuma ne potrebujemo.

japonska, tokio foto: Dreamstime

Japonska

Japonska je resnično brezčasna, dežela, kjer se starodavna tradicija spaja s sodobnim življenjem, kot da bi bilo to najbolj naravna stvar na svetu. Kljub večmilijonskemu številu prebivalcev Tokia tam ni nikoli nobenega prerivanja. V nobenem trenutku se ne boš počutila v nevarnosti, uporaba javnega prometa – podzemna železnica v velemestih je označena z angleškimi podpisi – pa je noro enostavna in dobro organizirana. Nikakor pa se ne boš počutila prikrajšane tudi za pustolovščino zunaj tvoje cone udobja.

Nizozemska

Tu se prepletajo tradicija in sodobnost: umetniške mojstrovine, stoletni mlini na veter, polja tulipanov in romantične kavarne s svečami sobivajo z vizionarsko arhitekturo, vrhunskim dizajnom in izjemnim nočnim življenjem. Razlogov, zakaj obiskati Nizozemsko in predvsem prestolnico Amsterdam, je cela vrsta – od številnih kanalov, koles, nogometa, legalizirane marihuane, rdeče četrti pa vse do glavnih zaščitnih znakov mesta: tulipanov, sira in cokel. Kljub živopisanemu utripu Amsterdam velja za enega najvarnejših mest na svetu.

kanada, svetilnik, Fort Rodd Hill park,Victoria BC foto: dreamstime

Kanada

Kanada je prava izbira, če želiš spoznati narodne parke, čudovito naravo in kozmopolitski Vancouver ali Toronto ali Montreal. Možnosti je ogromno tako v poletnem kot zimskem času, zaradi česar je Kanada vsestranski turistični cilj za vse solo popotnike. V mestih je na voljo zelo dobro urejen javni prevoz, urejena je tudi povezava z avtobusi ali vlaki, vendar boš za bolj izbrane in oddaljene kraje porabila precej časa. Zato si je priporočljivo najeti avtomobil. Tudi sicer je priporočljivo, da se, če nimaš dovolj časa na razpolago, osredotočiš zgolj na en del države.

prejšnji članek
Katera cepljenja bi morali opraviti pred potovanji?
Življenjski slog
Katera cepljenja bi morali opraviti pred potovanji?
naslednji članek
10 nasvetov za zdrav krvni tlak
Zdravje
10 nasvetov za zdrav krvni tlak