njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Hedonistični oddih v neposredni bližini Slovenije, ki si ga zaslužimo

24. 7. 2024; 17.21
Avtor: K.M.
crikvenica-61

Boutique Hotel Esplanade foto: Nike Koležnik

Za poletno osvežitev, jesenski pobeg ali zimsko sredozemsko uživanje, Crikvenica ponuja nekaj za vsakogar.

V poletni vročini nas misli pogosto zapeljejo na morski oddih, kjer se lahko osvežimo in uživamo v brezskrbnosti obale. A kljub vročinskemu valu se številni že sprašujejo, kam pobegniti jeseni ali pozimi. Idealna destinacija za vse letne čase je Crikvenica na Hrvaškem. Njena blaga klima in številne aktivnosti ponujajo popoln oddih ne glede na letni čas. Jesen prinaša umirjene sprehode ob morju, zima pa sproščujoče trenutke v wellness centrih. Crikvenica je zaradi svoje klime in raznolikih možnosti preživljanja prostega časa odlična izbira za vsako sezono. Mi smo jo na povabilo najpomembnejšega hotelskega podjetja na Crikveniški rivieri in enega največjih v hrvaškem turizmu, Jadran Hotels & Camps, obiskali tik pred začetkom poletne sezone, ko so nam dokazali, da je Crikvenica v kombinaciji z njihovo ponudbo vedno dobra izbira. 

Naselje Jadranovo v Crikvenici foto: KKM

Crikvenica, obmorsko mestece na Hrvaškem, leži na slikoviti rivieri, kamor z več kot stoletno turistično tradicijo privablja obiskovalce s peščenimi plažami, blagim podnebjem in bogato kulturno dediščino. Ena izmed glavnih atrakcij mesta je akvarij, kjer lahko vidite različne morske vrste. Poleg tega Crikvenica ponuja številne možnosti za aktivnosti na prostem, kot so kolesarjenje, pohodništvo in vodni športi. Zdraviliški turizem je prav tako pomemben del lokalne ponudbe, saj mesto slovi po zdravilnem morskem zraku in blatu.

Crikvenica foto: KKM

Crikvenica foto: KKM

S svojo naravno raznolikostjo, čudovitimi plažami ter odličnimi klimatskimi in mikroklimatskimi razmerami, je priljubljena destinacija za ljubitelje športa in rekreacije. Mesto ponuja številne možnosti za aktivnosti v naravi in ima odlično podporno infrastrukturo. Vrhunske zdravstvene storitve, ki jih v Crikvenici nudijo že več kot stoletje, so prepoznali številni profesionalni športniki, ki se tu rehabilitirajo, pripravljajo na tekmovanja ali pa preživljajo počitnice z družino in prijatelji. Poleg tega mesto ponuja bogato kulturno-zgodovinsko dediščino, pestro zabavno in gastronomsko ponudbo ter več kot 250 prireditev letno, kar privablja obiskovalce z vsega sveta že več kot 130 let.

Muzej mesta Crikvenica foto: KKM

Ljubezenska cestica nad Crikvenico s kolesom foto: KKM

Crikveniško-vinodolska riviera se ponaša s 425 kilometri kolesarskih stez, ki so izjemno priljubljene zunaj glavne turistične sezone. Ta mreža poti povezuje celotno riviero s sosednjimi subregijami in vključuje skoraj vse kulturne, zgodovinske ter naravne znamenitosti na območju. Sprehod ob obali, skozi borov gozd tik ob morju ali skozi zeleno zaledje po tristo kilometrih pohodniških poti in stez ponuja številne čudovite razgledne točke. Pogled na sončni zahod z teh razglednih točk je prav posebno doživetje, kar je še en dodaten razlog za obisk Crikveniško-vinodolske riviere.

Hedonistični užitki v vsakem delu leta

Najpomembnejše hotelsko podjetje na Crikveniški rivieri in eno največjih v hrvaškem turizmu, Jadran Hotels & Camps, obeležuje 60 let poslovanja. Hoteli in kampi skupine Jadran d.d., umeščeni vzdolž obale, a še vedno blizu centra, predstavljajo bogato tradicijo, med najstarejšimi na Jadranu pa so danes preoblikovani v hotele z bogato ponudbo. Današnji, sodobni hoteli ohranjajo prvotno zunanjo arhitekturo hkrati pa s preoblikovano notranjostjo, ki je v skladu s sodobnimi trendi, predstavljajo izziv za vse sodobne goste, ki si želijo doživetja z bogato tradicijo, zgodbami, okusi in vonji.

Boutique Hotel Esplanade foto: Nike Koležnik

Hoteli in kampi Jadran d.d. skupine se nahajajo ob obali Crikveniške riviere, ki je od Zagreba in Ljubljane oddaljena manj kot dve uri vožnje, gostom pa nudi neposreden dostop do čudovitih plaž in izjemnih sončnih zahodov. Ta bližina narave in čar obale dela destinacijo kot kraj, ki ga je vredno obiskati. Poudarek je na udobju in vrhunski storitvi v vseh pogledih bivanja. Profesionalno osebje in visoki standardi zagotavljajo gostom nepozabno izkušnjo in jih spodbujajo, da svoje pozitivne izkušnje delijo z drugimi. 

»Ne glede na vse velike in čudovite projekte, ki sem jih naredila do sedaj, vidim to kot svoj glavni življenjski in poslovni izziv, na katerega sem pravzaprav zelo ponosna, a tudi previdna, saj so pričakovanja in potrebe res velike. Riviera Crikvenica ima v vseh pogledih resnično moč priljubljene turistične destinacije in prepričana sem, da jo lahko povzdignemo nazaj na mesto, ki ji pripada. Kot naša vrata v Evropo, avtomobilska destinacija na dosegu roke, prepoznana tudi kot oaza dobrega počutja, s čudovitim naravnim okoljem, zdravilnimi danostmi, logistiko za športni turizem, počitniški turizem, družinski in poslovni turizem, vse to je povzeto v tej nekoliko pozabljeni destinaciji. Imam veliko željo posvetiti se rebrandingu in repozicioniranju družbe Jadran in s tem mesta ter konceptualizirati naše hotele v sinergiji z glavnimi prodajnimi značilnostmi same lokacije, da bodo končno postali tržno pozicionirani in prepoznavni preko svojih izdelkov, storitev in celotne ponudbe. Jadran je pripravljen na popolno preobrazbo in zelo sem vesela nesebične podpore samih lastnikov, pa tudi lokalne samouprave in uprave, turistične skupnosti, lokalne skupnosti in vseh naših partnerjev,« pravi predsednica uprave Jadran hotela in kampov Irine Tomić

Pogled na bazen v hotelu Boutique Hotel Esplanade foto: Nike Koležnik

Boutique Hotel Esplanade

Boutique Hotel Esplanade, katerega zgodovina sega v leto 1930, je bil v zadnjih letih prenovljen v okviru naložb skupine Jadran. Z dodatkom sodobnega dizajna je tako znova zasijal v nekdanjem sijaju. Gostom danes ponuja vse, kar Boutique Hotel Esplanade predstavlja; od personaliziranih storitev, interneta, parkirišča, udobnih sob, wellness in spa tretmajev ter s posebnim poudarkom na izjemnih gastronomskih doživetjih. Hotelska gastronomska ponudba, obogatena s tradicionalnimi in lokalnimi okusi, obsega široko paleto mednarodnih kulinaričnih dobrot s težnjo k vrhunski restavracijski ponudbi. Posebej velja omeniti hotelsko ponudbo žganja »Hall of Fame«, ki ponuja impresiven izbor 101 craft žganic iz vse Hrvaške.

Zajtrk, Boutique Hotel Esplanade foto: Nike Koležnik

Soba, Boutique Hotel Esplanade foto: Nike Koležnik

prejšnji članek
Benjamin Šeško redko objavo posvetil izbranki
Svet slavnih
Benjamin Šeško redko objavo posvetil izbranki
naslednji članek
Voditeljica Radia 1 se je razveselila novega družinskega člana
Svet slavnih
Voditeljica Radia 1 se je razveselila novega družinskega člana

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.