NE polivajte zamrznjenega stekla z vročo vodo. foto: Dreamstime, edit: njena.si
Slaba hitra rešitev
Čiščenje ledu z vetrobranskega stekla ni ravno opravilo, ob katerem bi predli od užitka, zlasti, ker nas to običajno čaka po skoku iz tople postelje. A pozor, opravila se nikoli ne lotevajte z vročo vodo!
Zakaj pa ne?
Že res, da nekateri poskušajo težave reševati s polivanjem vroče vode po vetrobranskem steklu, a tega nikar ne počnite, saj lahko steklo zaradi temperaturne razlike odstopi od okvirja ali celo poči, če je morda že poškodovano. V tem primeru je možnost razpok precej večja. Naj opozorimo, da se ob takih metodah uničujejo tudi brisalniki.
Kako ravnati?
Odeja ali karton: Zvečer na vetrobransko steklo namestite karton, prevlečen s plastiko, ali še bolje – dovolj veliko odejo, ki prekrije vso površino stekla. Oboje učinkovito prepreči, da bi vetrobransko steklo zamrznilo; zjutraj zaščitni material le odstranite in že ste na poti v službo. Ta trik vam odsvetujemo le, kadar dežuje, sicer lahko odeja oziroma karton primrzneta na steklo.
Razpršilo: Če zamrznitve stekel niste utegnili preprečiti, je najhitrejša pomoč posebno razpršilo za odmrzovanje. Razpršila proti ledu sicer niso poceni in jih tudi zelo hitro porabimo; morda razmislite o kakšni domači alternativi. Prav tako ne pozabite v rezervoar naliti zimske tekočine za čiščenje stekel, ki ob nizkih temperaturah ne zmrzuje; le tako boste varni na cesti.
Domače sredstvo za odmrzovanje: V razpršilki zmešajte alkoholni kis in vodo v razmerju 3 : 1, lahko dodate tudi nekaj soli. Mešanico po steklu popršite zvečer, saj naj bi tekočina preprečevala nastanek ledu na vetrobranskem steklu.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.