Beljaku dodajte malce limoninega soka. foto: Profimedia
Se vam je že kdaj pripetilo, da iz beljakov niste mogli stepsti čvrstega snega? Morda niste vedeli, a slednje se lahko zgodi že, če metlica za stepanje ni suha ali pa so na njen sledovi maščobe ali denimo rumenjaka. Pribor mora biti namreč čist in povsem osušen.
S triki do popolnega snega
Temperatura pripomočkov: Kuharski mojstri poznajo trik, pri katerem beljakov ne stepajo v plastični, temveč v kovinski skledi. Pred stepanjem skledo in metlice za stepanje za deset minut položijo v hladilnik. Niza temperatura pripomočkov ima na končni izdelek izjemen vpliv, beljakov sneg je namreč veliko bolj čvrst in obstojen, kot če ga pripravimo v plastični posodi sobne temperature. Opazili boste, da se bo obilno povečal tudi volumen.
Če boste za stepanje uporabili sveža jajca, si boste s tem naredili medvedjo uslugo, saj niso primerna izbira za pripravo beljakovega snega. Raje posežite po najmanj tri dni starih jajčkah.
Beljakovine boste utrdili s ščepcem soli, nekje na sredini stepanja dodajte še dve kapljici limoninega soka. Brez skrbi, sneg se zaradi tekočine ne bo razpustil, ravno nasprotno. Kislina bo sneg stabilizirala in preprečila pokanje zračnih mehurčkov.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.