Kulinarika
 

Super triki za popoln beljakov sneg

10. 1. 2024; 14.00
Avtor: V. M.
stepanje snega

Beljaku dodajte malce limoninega soka. foto: Profimedia

Priprava snega iz beljakov seveda ni nobena umetnost, pa vendar obstajajo kuharski triki, s pomočjo katerih vas bo po stepanju presenetil popoln sneg.

Se vam je že kdaj pripetilo, da iz beljakov niste mogli stepsti čvrstega snega? Morda niste vedeli, a slednje se lahko zgodi že, če metlica za stepanje ni suha ali pa so na njen sledovi maščobe ali denimo rumenjaka. Pribor mora biti namreč čist in povsem osušen.

Za stepanje beljakov uporabite najmanj tri dni stara jajca. foto: Profimedia

S triki do popolnega snega

Temperatura pripomočkov: Kuharski mojstri poznajo trik, pri katerem beljakov ne stepajo v plastični, temveč v kovinski skledi. Pred stepanjem skledo in metlice za stepanje za deset minut položijo v hladilnik. Niza temperatura pripomočkov ima na končni izdelek izjemen vpliv, beljakov sneg je namreč veliko bolj čvrst in obstojen, kot če ga pripravimo v plastični posodi sobne temperature. Opazili boste, da se bo obilno povečal tudi volumen.

Če boste za stepanje uporabili sveža jajca, si boste s tem naredili medvedjo uslugo, saj niso primerna izbira za pripravo beljakovega snega. Raje posežite po najmanj tri dni starih jajčkah.

Beljakovine boste utrdili s ščepcem soli, nekje na sredini stepanja dodajte še dve kapljici limoninega soka. Brez skrbi, sneg se zaradi tekočine ne bo razpustil, ravno nasprotno. Kislina bo sneg stabilizirala in preprečila pokanje zračnih mehurčkov.

Stepajte v ohlajeni kovinski posodi. foto: Profimedia

prejšnji članek
20 nasvetov znoper vnetje sinusov
Zdravje
20 nasvetov znoper vnetje sinusov
naslednji članek
Kaj se zgodi, če polijete zamrznjeno vetrobransko steklo z vročo vodo?
Življenjski slog
Kaj se zgodi, če polijete zamrznjeno vetrobransko steklo z vročo vodo?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.