stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Investicije in dela na progah ter spremembe v železniškem prometu

5. 10. 2023; 03.30
Avtor: Oglasno sporočilo
457-23-vlak
Na progah Dobova – Ljubljana, Zidani Most – Šentilj in Jesenice – Sežana se bodo izvajala investicijska in vzdrževalna dela, ki prinašajo možnosti za boljši javni železniški promet. Bodo pa dela vplivala na železniški promet – počasne vožnje mimo gradbišč, združeni vlaki in nadomestni cestni prevozi namesto nekaterih vlakov.

Proga Dobova – Ljubljana: vzdrževalna dela in nadgradnje ter prenova železniške postaje Zagorje
V sklopu rednih vzdrževalnih del za zagotavljanje varnosti železniškega prometa se bodo med postajama Zidani Most – Hrastnik izvajale dnevne zapore desnega tira od 17. oktobra do 27. oktobra.

Na postaji Zagorje se v mesecu oktobru nadaljujejo dela v okviru investicijska projekta »Ureditev železniške postaje Zagorje«, ki bodo obsegala dela na nadgradnji tira št. 2 vključno z izgradnjo novega perona.

V času med 27. oktobrom in 30. oktobrom ter med 30. oktobrom in 5. novembrom se bodo na postaji Litija izvajala dela na zamenjavi kretnic s tem, da se bodo sočasno v izvedbi zapore med postajama Sava – Litija (levi ali desni tir) izvajala tudi vzdrževalna dela na medpostajnih odsekih Sava – Litija.

Zaradi omenjenih del je na relaciji Ljubljana – Litija in obratno od 9. do 11. oktobra ter od 28. oktobra do 5. novembra za nekatere vlake organiziran nadomestni prevoz. Namesto enega vlaka vozi več avtobusov. Če vašo pot v Litiji/Ljubljani nadaljujete naprej z vlakom, prosim pozorno preverite vozne rede in izberite ustrezen avtobus. V voznih redih avtobusov so tisti, ki zagotavljajo povezave z vlakom naprej, posebej označeni.

Pri načrtovanju prevozov potnikov je cilj, da se prevozi opravijo varno in točno, v času ovir na progah pa še s čim krajšimi zamudami. S tem namenom, da se zagotovi boljša prepustnost na progi, so v primerih del na progah Ljubljana-Litija-Zidani Most-Dobova nekateri vlaki združeni z naslednjim vlakom. Zaradi velike frekvence vlakov na progi bi v nasprotnem primeru prijahalo do še večjih zamud. Zaradi predpisanih počasnih voženj mimo gradbišč in začasne vožnje po samo enem tiru pa lahko kljub združevanju vlakov prihaja do zamud.

Proga Zidani Most – Šentilj: prenova postaj Šentjur in Rače ter zaključitev prenove vozlišča in železniške postaje Pragersko
Na glavni progi Zidani Most –Šentilj se bodo v mesecu oktobru na postaji Šentjur izvajala zaključna dela v okviru investicijskega projekta »Ureditev železniške postaje Šentjur z gradnjo izven nivojskega dostopa« s katero bo potnikom predan v uporabo novo zgrajen otočni peron z izven nivojskim dostopom. Prav tako pa se bodo uredila parkirišča in kolesarnica.

Zaradi gradbenih del na relaciji Celje – Grobelno in nadgradnje postaje Šentjur bodo 11. in 20. oktobra nekateri vlaki vozili združeni s predhodnim oz. naslednjim vlakom po voznem redu (bodite pozorni na uro odhoda in številke / smeri vožnje vlakov).

Projekt »Izvedba ureditve vozlišča z ureditvijo železniške postaje Pragersko« bo v mesecu oktobru v zaključni fazi tako da bo v celoti nadgrajena in posodobljena železniška postaja Pragersko z urejenimi izven nivojskimi dostopi na novo zgrajene perone ter urejenimi parkirišči. Zaradi gradbenih del na relaciji Maribor – Poljčane in obratno bodo od 9. do 12. oktobra nekateri vlaki vozili združeni s predhodnim oz. naslednjim vlakom po voznem redu (bodite pozorni na uro odhoda in številke / smeri vožnje vlakov).

Na železniški postaji Rače so dela na gradnji izvennivojskega dostopa na perona v polnem teku ter se bodo nadaljevala v okviru krajših dnevnih zapor.

Proga Jesenice – Sežana: obnova predora Obrne
Na odseku proge Jesenice – Bohinjska Bistrica se bodo do predvidoma 13. oktobra izvajala dela na obnovi obstoječega predora s katero se bo saniral obok predora »Obrne«. Zaradi del je organiziran nadomestni prevoz pri katerem lahko nastajajo zamude, kar prosimo upoštevajte pri načrtovanju potovanja.

prejšnji članek
Elegans Hotel Brdo
Moda&Lepota
Elegans Hotel Brdo
naslednji članek
Kako prepoznati čustveno lakoto?
Zdravje
Kako prepoznati čustveno lakoto?