Kulinarika
 

Gratinirane špinačne palačinke z gobami

5. 10. 2023; 13.00
Avtor: Lara Jelen
recept, jesen

Gratinirane špinačne palačinke z gobami foto: Profimedia

Diši po jeseni - jo že vohate? Povsod že diši po njej, v gozdu, na vrtu in tudi med kuhanjem kosila. Dobrodošla, jesen!

Gratinirane špinačne palačinke z gobami

Sestavine

Za palačinke:

100 g špinačnih listov

250 ml mleka, sol

3 jajca

200 g gladke moke

rastlinsko olje za praženje

Za bešamel:

50 g masla

50 g gladke moke

500 ml mleka

50 g parmezana

Za nadev:

250 g bukovih ostrigarjev (ali katere druge užitne gobe)

250 g gob (če v gozdu nismo imeli sreče, lahko uporabimo tudi šampinjone)

2 stroka česna

3 žlice masla

sol

poper

Priprava

1. Špinačne liste na drobno sesekljajte. Posolite mleko, dodajte cela jajca in stepite z metlico. Postopoma dodajte moko, temeljito premešajte in na koncu dodajte špinačo. Pustite počivati približno 10 minut, nato pa na segretem olju specite tanke palačinke. Pustite, se ohladijo.

2. Pripravite bešamel. Stopljenemu maslu dodajte moko, premešajte in vmešajte mleko, nadaljujte z mešanjem, dokler se omaka ne zgosti, na kratko zavrite, začinite s soljo in poprom.

3. Gobe očistite in narežite na koščke, česen olupite ter na drobno sesekljajte. Pripravljene gobe prepražite na maslu ter začinite s česnom, soljo in poprom.

4. Ocvrte gobe namažite na ohlajene palačinke in zavijte. Nato palačinke položite v pekač, namazan z bešamelom, potresite z naribanim parmezanom in pecite pri 180 °C, dokler ne postanejo zlatorjave barve, približno 15–20 minut.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 39, 26. september, 2023.

Diši po jeseni - za prste obliznit! foto: Profimedia, Pexels

prejšnji članek
Elegans Hotel Brdo
oglas
Moda&Lepota
Elegans Hotel Brdo
naslednji članek
'Elvis' od oboževalca Botrov do lika v seriji
Svet slavnih
'Elvis' od oboževalca Botrov do lika v seriji

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.