Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Hitro in enostavno: Jabolčni zavitek, kot bi mignil

4. 10. 2023; 01.00
Avtor: revija Jana
babicina shramba

Jabolčni zavitek foto: Shutterstock

Recept za vse tiste, ki vam ni blizu domača priprava vlečenega testa. Pred vami so napotki, ki vam bodo vzeli dobre pol ure. Ste za akcijo? Gremo!

Sestavine (za en zavitek, iz enega paketa kupljenega vlečenega testa naredimo tri zavitke)

·         2 lista vlečenega testa

·         3 jabolka

·         1 vaniljin sladkor

·         ½ žličke cimeta v prahu

·         1–2 žlici masla

·         1 čajna žlička naribane limonine lupinice (po želji)

·         sladkor v prahu

Priprava

1. Jabolka olupimo in naribamo. Iz zavitka vlečenega testa vzamemo dva kosa. Položimo ju drugega vrh drugega in namažemo z žlico stopljenega masla. Čez vse potresemo naribana jabolka.
2. Enakomerno potresemo čez jabolka še vaniljin sladkor, cimet in nastrgano limonino lupinico. Zavijemo v zavitek in položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Povrh prelijemo z žlico stopljenega masla.
3. Pečemo 20 minut na 180 stopinjah Celzija. Ko je pečeno, potresemo s sladkorjem v prahu. Ta zavitek je najboljši še rahlo mlačen.

NAMIG: Meni gredo na en pekač trije zavitki, tako da vse tri spečem naenkrat.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 39, 26. september, 2023.

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
S pecilnim praškom do bolj belih zob
Zdravje
S pecilnim praškom do bolj belih zob
naslednji članek
Botri: Janko med soigralkinim prepevanjem točil prave solze
Svet slavnih
Botri: Janko med soigralkinim prepevanjem točil prave solze