Življenjski slog
 

Ujemite vsak pogled. Mercedes-Benz CLA Coupé

13. 6. 2024; 14.00
Avtor: Oglasno sporočilo
mercedes-benz, mercedes, cla-coupe

Avtomobil CLA Coupé je kompromis med eleganco in športnostjo, sodobnostjo in izzivalnostjo. foto: Mercedes-Benz AG

Samozavestno oblikovanje, osupljiva zmogljivost in informacijsko-razvedrilni sistem, ki vas postavlja v središče vsega dogajanja. Novi CLA Coupé je bil zasnovan z mislijo na vas in je s svojo privlačno in razgibano obliko avtomobil, s katerim boste izstopali.

Brez kompromisov v vsakem trenutku

Avtomobil Mercedes-Benz CLA Coupé zagotavlja izjemen užitek v vožnji, uporabo najsodobnejše tehnologije in brezkompromisno zmogljivost, ki vas popelje naravnost v svet vrhunskosti. Podaljšane vstopne linije nad okni in vrata brez okvirjev poudarjajo njegovi nepogrešljivi športnost in dinamičnost. Zadnji del avtomobila pa sledi prepletu elegance in športnosti, z nazaj pomaknjeno potniško kabino in dinamično stransko linijo, ki ustvarja čarobno igro svetlobe in senc. Kljub športni obliki je to zelo uporaben avtomobil. Prtljažna vrata so velika in omogočajo preprosto natovarjanje, CLA shooting brake pa ima v kombinaciji z zadnjimi sedeži dodano funkcijo preklopa sedežev delno naprej, kar omogoča povečanje prtljažnega prostora na zgledno prostornino kot pri večjih karavanih.

Sistem MBUX vas popelje v novi svet informacijsko-razvedrilnega sistema z možnostjo intuitivnega glasovnega upravljanja, upravljanja na dotik ali upravljanja s kretnjami. foto: Mercedes-Benz AG

Prepustite se prepletu estetike in tehnologije

Avantgarda oblika armaturne plošče narekuje obliko celotne notranjosti in se neprekinjeno razteza od enih sprednjih vrat do drugih, za občutek odprtosti in prostornosti v potniški kabini. Izstopa široki in prostostoječi dvojni zaslon, ki z napredno tehnologijo omogoča intuitivno upravljanje in prikaz vseh informacij, potrebnih za vožnjo. Serijsko sta na voljo 7-palčni in 10,25-palčni zaslon, opcijsko pa dva 10,25-palčna zaslona s širokokotnim videzom. Za popolno celoto poskrbijo prezračevalne šobe v videzu športne turbine in opcijska ambientna osvetlitev s kar 64 barvnimi možnostmi. Poleg obsežne serijske opreme z multimedijskim sistemom MBUX in premium navigacijo v slovenskem jeziku si lahko avtomobil prilagodite s številnimi elementi, kot so novi večfunkcijski športni volan, sedeži in oblazinjenje.

Za varnost in električni doseg za vsakodnevno rabo

Varnost je pri Mercedesu v ospredju vsake inženirske naloge in pri avtomobilu CLA Coupé seveda ni nič drugače. Ponaša se z izbranimi najsodobnejšimi varnostnimi sistemi, zato ste lahko prepričani, da ste vi in vaši potniki na cesti zaščiteni. Inovativne integracije, kot sta aktivni zavorni asistent in sistem PRE-SAFE, so vgrajene z mislijo na vašo varnost. Aktivni pomočnik za ohranjanje razdalje in pomočnik za zaznavanje predmetov in oseb v mrtvem kotu pa bosta poskrbela za vašo varnost na vseh potovanjih, medtem, ko vas bodo izboljšani sistemi kamer in senzorjev varno vodili skozi križišča in pomagali pri manevriranju v ozkih ulicah in pri parkiranju.

Bencinski motorji v avtomobilu CLA Coupé so povsem elektrificirani, kar dodatno zmanjša porabo in emisije. Opremljeni so z dodatnim 48-voltnim vgrajenim napajalnikom, ki zagotavlja dodatnih 10 kW moči za izjemno agilnost pri zagonu vozila ‒ za precej večje udobje in izjemno vozno izkušnjo.

Napredna tehnologija priključnega hibrida z električnim dosegom več kot 80 kilometrov. Foto: Mercedes-Benz AG. foto: Mercedes-Benz AG

CLA Coupé je namenjen kupcem, ki želijo izstopati – tako s privlačno dinamično obliko vozila kot z vsebino, ki bo poskrbela za varno in sproščujočo vožnjo. Obiščite salone vozil Mercedes-Benz in ga preizkusite.

prejšnji članek
TRIK: Kako vizualno podaljšati noge?
Moda&Lepota
TRIK: Kako vizualno podaljšati noge?
naslednji članek
Klopni meningoencefalitis - kakšni so simptomi?
Zdravje
Klopni meningoencefalitis - kakšni so simptomi?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.