|
ajdove kaše za hitro pripravo |
|
olivnega olja |
|
stebla pora ali 2 mladi čebuli |
|
česna |
|
čiste juhe |
|
narezanih jurčkov (lahko zamrznjenih) |
|
kisle smetane |
|
sesekljane sveže bazilike |
|
soli |
|
popra |
ajdova kaša, jurčki, zelišča
Kašo speremo pod tekočo vodo. Por ali čebulo na drobno narežemo, česen sesekljamo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo por ali čebulo, mešamo in pražimo, da se zmehča, vendar ne sme porjaveti. Dodamo kašo, 1/2 česna, prilijemo juho, zavremo in pokrito kuhamo približno 15 minut. Med kuhanjem še toliko vode, kolikor je potrebno, da je jed podobna rižoti. Nazadnje kašo po okusu dosolimo in popramo ter primešamo sesekljano baziliko.
V ponvi segrejemo 2 žlici olja, nanj zložimo rezine jurčkov in jih popražimo, da se zmehčajo. Nato dodamo česen, premešamo, solimo in popramo, dodamo še kislo smetano in pokrito dušimo še 10 minut. Kašo z jurčki postrežemo kot samostojno začetno jed ali kot prilogo zrezkom ali kakšnemu drugemu mesu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.