Ajdova kaša z zelišči in popečenimi jurčki

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ajdova kaša z zelišči in popečenimi jurčki
Sestavine
Št. oseb
ajdove kaše za hitro pripravo
olivnega olja
stebla pora ali 2 mladi čebuli
česna
čiste juhe
narezanih jurčkov (lahko zamrznjenih)
kisle smetane
sesekljane sveže bazilike
soli
popra

Opis

ajdova kaša, jurčki, zelišča

Priprava

Kašo speremo pod tekočo vodo. Por ali čebulo na drobno narežemo, česen sesekljamo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo por ali čebulo, mešamo in pražimo, da se zmehča, vendar ne sme porjaveti. Dodamo kašo, 1/2 česna, prilijemo juho, zavremo in pokrito kuhamo približno 15 minut. Med kuhanjem še toliko vode, kolikor je potrebno, da je jed podobna rižoti. Nazadnje kašo po okusu dosolimo in popramo ter primešamo sesekljano baziliko.

V ponvi segrejemo 2 žlici olja, nanj zložimo rezine jurčkov in jih popražimo, da se zmehčajo. Nato dodamo česen, premešamo, solimo in popramo, dodamo še kislo smetano in pokrito dušimo še 10 minut. Kašo z jurčki postrežemo kot samostojno začetno jed ali kot prilogo zrezkom ali kakšnemu drugemu mesu.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.