|
kuhane čičerke (lahko iz pločevinke) |
|
bela čebula |
|
česna |
|
gomolja zelene |
|
korenčka |
|
paradižnika |
|
majhni zeleni bučki |
|
praška curry (lahko tudi več) |
|
kurkume |
|
olivnega olja |
|
jušne osnove |
|
soli |
|
popra |
|
jogurta |
|
jedilnega škroba |
|
sesekljanega peteršilja ali sveže mete |
čičirika, korenček, riž
Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen na drobno sesekljamo, zeleno in korenček narežemo na paličice, paradižnika na kockice, bučki po dolžini prerežemo in narežemo na približno 3 mm debele rezine.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, pražimo in mešamo, da postekleni, nato dodamo česen, narezano zeleno in korenje ter paradižnik, začinimo s praškom curry in kurkumo ter premešamo. Prilijemo vročo juho in pokrito dušimo 10 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo čičerko in bučke, po okusu solimo in popramo ter kuhamo še 5 minut.
Nazadnje vmešamo jogurt, ki smo ga zmešali z jedilnim škrobom, in peteršilj ali meto, prevremo in odstavimo. Jed ponudimo z žafranovim rižem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.