|
gob šitake ali drugih mešanih gojenih gob |
|
bela čebula ali 3 mlade čebulice |
|
česna |
|
narezane mlade zelenjave (rdečega in rumenega korenja, stročjega graha, stročjega fižola) |
|
olja |
|
jajci (za omleto) |
|
kurkume |
|
soli |
|
popra |
|
vrele čiste juhe |
|
jedilnega škroba |
|
kuhanega dolgozrnatega belega riža |
Riž z gobami in zelenjavo v voku
Gobe očistimo in narežemo. Olupljeno čebulo ali mlade čebulice narežemo, česen na drobno sesekljamo. V skledici stepemo jajci in ščepec soli. V voku ali veliki ponvi segrejemo 1 žlico olja, vlijemo jajčno zmes in spečemo omleto. Vmes jo obrnemo, nato jo preložimo na krožnik in narežemo na trakove.
V voku ali ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo gobe, čebulo in česen, mešamo in pražimo nekaj minut, da se gobe zmehčajo. Gobam dodamo zelenjavo in kurkumo, premešamo in popražimo. Nato solimo in popramo, prilijemo vrelo juho in pokrito dušimo toliko časa, da se zelenjava skuha, vendar ostane še čvrsta. Nazadnje dodamo jedilni škrob, ki smo ga gladko zmešali z nekaj žlicami vode in na hitro prevremo.
Kuhan riž razdelimo na krožnike, dodamo zelenjavo, na vrh pa damo trakove jajčne omlete.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.