|
zreli banani |
|
masla |
|
sladkorja |
|
jajci |
|
vaniljine esence |
|
moke |
|
mleka |
|
mandljevih lističev (po želji) |
banana, maslo, mleko. KORISTNI NASVETI - Jajca, maslo in druge sestavine vzamemo iz hladilnika najmanj pol ure pred peko. - V receptih količine posameznih sestavin pogosto merimo s skodelicami, da ne potrebujemo tehtnice. Prostornina skodelice je 2,5 dl. - Moko pomešamo s pecilnim praškom in presejemo, zato da je testo rahlejše. - Če je testo pečeno, preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta suh, ko ga izvlečemo, je pecivo pečeno.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Podolgovat model namažemo z maslom in potresemo z mandljevimi lističi ali z moko. Banani olupimo in zmečkamo v pire. Moko pomešamo s pecilnim praškom in presejemo.
V skledi najprej penasto umešamo maslo in sladkor. Nato primešamo banani, med mešanjem postopoma dodamo jajci, nato vaniljino esenco, nazadnje pa še izmenično dodajamo moko in mleko ter vse dobro zmešamo.
Testo stresemo v model in ga po vrhu potresemo z mandljevimi lističi. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut. Pečen kolač pustimo, da se malo ohladi, nato ga zvrnemo na mrežico in šele popolnoma ohlajenega narežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.