Bigne (izgovorimo binje) s čokoladno kremo

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bigne (izgovorimo binje) s čokoladno kremo
Sestavine
Št. oseb
vode
masla
moke
drobnih jajc
soli
sladkorja
temne čokolade
masla
sladke smetane za stepanje (lahko rastlinske)
sladkorja v prahu

Opis

Sestavine za 24 do 30 kosov

Priprava

V kozici zavremo vodo, 80 g masla sol in sladkor. Ko zavre, dodamo moko, kuhamo in mešamo toliko časa, da zmes odstopi od posode. Odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi.

V mlačno zmes postopoma vmešamo jajca in pustimo, da se popolnoma ohladi. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Zmes damo v brizgalno vrečko in na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, nabrizgamo od 24 do 30 kupčkov. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut.

Nalomljeno čokolado in 80 g masla damo v skledo nad soparo, da se čokolada stopi. Posebej stepemo sladko smetano in jo osladimo po okusu. Ohlajeno stopljeno čokolado in smetano zmešamo.

Pečene bigne pustimo, da se ohladijo, nato jih vodoravno prerežemo. Čokoladno kremo damo v brizgalno vrečko, z njo napolnimo bigne, jih zložimo na pladenj in potresemo s sladkorjem v prahu.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.