|
vode |
|
masla |
|
moke |
|
drobnih jajc |
|
soli |
|
sladkorja |
|
temne čokolade |
|
masla |
|
sladke smetane za stepanje (lahko rastlinske) |
|
sladkorja v prahu |
Sestavine za 24 do 30 kosov
V kozici zavremo vodo, 80 g masla sol in sladkor. Ko zavre, dodamo moko, kuhamo in mešamo toliko časa, da zmes odstopi od posode. Odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi.
V mlačno zmes postopoma vmešamo jajca in pustimo, da se popolnoma ohladi. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Zmes damo v brizgalno vrečko in na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, nabrizgamo od 24 do 30 kupčkov. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut.
Nalomljeno čokolado in 80 g masla damo v skledo nad soparo, da se čokolada stopi. Posebej stepemo sladko smetano in jo osladimo po okusu. Ohlajeno stopljeno čokolado in smetano zmešamo.
Pečene bigne pustimo, da se ohladijo, nato jih vodoravno prerežemo. Čokoladno kremo damo v brizgalno vrečko, z njo napolnimo bigne, jih zložimo na pladenj in potresemo s sladkorjem v prahu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.