|
že zvaljanega listnatega testa (v rolici) |
|
robid |
|
rdečega ribeza |
|
rjavega sladkorja |
|
zdrobljenih piškotov |
|
breskve |
listnato testo, breskve, robide, rdeči ribez, sladkor, piškoti
Breskve narežemo na tanjše krhlje in jih posujemo s sladkorjem. Testo odvijemo in porežemo vogale, da dobimo približno okroglo obliko. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Testo damo na pekač, ki smo ga oplaknili z mrzlo vodo. Na sredino potresemo zdrobljene piškote, približno 3 do 4 cm od roba. Na piškote damo breskve, nato 3 cm testa prepognemo čez breskve. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da se testo zlato in hrustljavo zapeče. Nato pito okrasimo še z robidami in ribezom. Ponudimo lahko še toplo ali ohlajeno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.