Sočna sadna torta

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sočna sadna torta
Sestavine
Št. oseb
biskvitna tortna podlaga za sadne torte
breskve
sladkorja v prahu
limoninega soka
skodelice borovnic (lahko tudi zamrznjenih)
vaniljinega pudinga
mleka
prozornega želatinastega obliva za sadne torte
sladkorja

Opis

biskvitna tortna podlaga, breskve, borovnice

Priprava

Breskve narežemo na tanjše krhlje in jih posujemo s sladkorjem v prahu in pokapljamo z limoninim sokom. Iz mleka, 1 žlice sladkorja in praška za puding skuhamo bolj gost puding in ga pustimo, da se malo ohladi. Vmes ga večkrat premešamo.

Biskvitno tortno podlago damo na pladenj. Na sredino stresemo puding in ga enakomerno razmažemo. Na puding naložimo krhlje breskev in borovnice. Iz želatine za sadne torte, sladkorja in vode po navodilih na vrečki skuhamo želatinast obliv ter z njim oblijemo breskve. Lahko si pomagamo tudi s čopičem, saj mora biti sadje popolnoma prekrito z želatinastim oblivom, da na zraku ne potemni in se ne pokvari. Torto dobro ohladimo in ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.