|
rozin |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
sladkorja |
|
puste skute |
|
margarine |
|
mleka |
|
goste jabolčne čežane (iz kozarca) |
|
cimeta |
|
sladkorja v prahu |
|
limoninega soka |
rozine, sladkor, cimet, pusta skuta, limona
Rozine najmanj 10 minut namakamo v topli vodi. Moko stresemo v skledo, jo pomešamo s pecilnim praškom in sladkorjem, dodamo skuto, margarino in mleko ter zgnetemo v gladko testo. Skledo pokrijemo in testo pustimo počivati 30 minut.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo v približno 30 x 40 cm velik pravokotnik. Namažemo ga z jabolčno čežano, potresemo z dobro odcejenimi rozinami in zvijemo.
Zvitek narežemo na 2 cm debele rezine in jih zložimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Malce ohlajene polžke premažemo s sladkornim oblivom, ki ga zmešamo iz sladkorja v prahu in limoninega soka.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.