|
zavitek otroških piškotov |
|
vaniljinega pudinga |
|
mleka |
|
breskve |
|
gozdnih sadežev (lahko zamrznjenih) |
|
prozornega preliva za sadne torte |
|
sladkorja |
|
maraskina ali ruma ali vodke s sadnim okusom (po želji) |
otroški piškoti, puding, gozdni sadeži
Breskve narežemo na kocke, potresemo s sladkorjem in pokapljamo z maraskinom ali rumom ter pustimo stati 10 minut. Stekleno skledo obložimo s piškoti in jih poškropimo z mešanico sladkega soka, ki se je nabral na dnu sklede z breskvami, ter maraskina ali ruma.
Puding skuhamo po navodilih. Gozdne sadeže damo v kozico, pomešamo s sladkorjem in praškom iz vrečke za prozorni preliv, prilijemo 2 dl vode in zavremo.
Na dno sklede, ki smo ga obložili s piškoti, damo malo breskev, jih prelijemo z nekaj žlicami prozornega preliva z gozdnimi sadeži in pokrijemo s plastjo piškotov. Na piškote damo preostale breskve in prelijemo s pudingom. Na vrh damo preostanek preliva z gozdnimi sadeži in pustimo, da se dobro ohladi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.