|
porcijski brancini |
|
krompirjev |
|
korenčka |
|
mlada zelena bučka |
|
mešanice začimb za ribe |
|
soli in popra |
|
olivnega olja |
brancini, krompir, korenček, zelena bučka....
Očiščene ribe zunaj in znotraj potresemo z začimbno mešanico. Zelenjavo očistimo, korenček narežemo na koleščke, krompir in bučko narežemo na paličice, nato jo v manjši količini slane vode kuhamo 3 minute. Kuhano zelenjavo poberemo iz vode in to prihranimo za kasneje. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Pekač namažemo z oljem, nanj zložimo ribe, okrog potresemo odcejeno zelenjavo, vse še pokapljamo z oljem in popramo po okusu. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut. Med pečenjem prilijemo malo vode, v kateri smo kuhali zelenjavo, da se ribe ne izsušijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.