|
zrelega paradižnika |
|
mlade čebulice ali 1 čebula |
|
korenčka |
|
(1 steblo) beljene zelene |
|
mladih zelenih bučk |
|
olivnega olja |
|
sladke paprike |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja |
paradižnik, korenček, bučke....
Paradižnik za nekaj minut potopimo v vrelo vodo, nato ga olupimo in nasekljamo. Čebulice in zeleno na drobno sesekljamo, korenček naribamo. Bučki po dolžini razrežemo na 4 dele, nato narežemo na rezinice.
V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, zeleno in korenček, mešamo in pražimo nekaj minut, vendar čebulica ne sme porjaveti. Nato dodamo paradižnik, sladko papriko, solimo in popramo. Naprej mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo koščke bučke, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še 15 minut.
Ko je omaka kuhana, jo odstavimo in vmešamo peteršilj. Ponudimo jo kot začetno jed s koruznimi njoki, s krompirjevim pirejem, dušenim rižem, testeninami ali kot prikuho k mesu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.