Paradižnikova omaka z bučkami

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Omake

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Paradižnikova omaka z bučkami
Sestavine
Št. oseb
zrelega paradižnika
mlade čebulice ali 1 čebula
korenčka
(1 steblo) beljene zelene
mladih zelenih bučk
olivnega olja
sladke paprike
soli in popra
sesekljanega peteršilja

Opis

paradižnik, korenček, bučke....

Priprava

Paradižnik za nekaj minut potopimo v vrelo vodo, nato ga olupimo in nasekljamo. Čebulice in zeleno na drobno sesekljamo, korenček naribamo. Bučki po dolžini razrežemo na 4 dele, nato narežemo na rezinice.

V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, zeleno in korenček, mešamo in pražimo nekaj minut, vendar čebulica ne sme porjaveti. Nato dodamo paradižnik, sladko papriko, solimo in popramo. Naprej mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo koščke bučke, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še 15 minut.

Ko je omaka kuhana, jo odstavimo in vmešamo peteršilj. Ponudimo jo kot začetno jed s koruznimi njoki, s krompirjevim pirejem, dušenim rižem, testeninami ali kot prikuho k mesu.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.