|
vlečenega testa |
|
zrele in čvrste breskve |
|
sladkih sliv |
|
sladkorja |
|
cimeta |
|
zvrhane piškotnih drobtin |
|
masla ali kokosove masti |
|
drobno jajce |
|
mandljevih lističev |
Sladke breskve, ki so dozorele na vročem poletnem soncu, so odlične za pripravo različnih sladic. Na krhlje narezane dajemo v zavitke, na pite, kolače in podobne sladke dobrote.
Breskve in slive narežemo na koščke, potresemo s sladkorjem in cimetom ter premešamo. Maslo ali kokosovo mast stopimo, dodamo drobtine, premešamo in odstavimo. Jajce, 1 žlico mleka in žličko sladkorja stepemo. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Po 2 lista testa zložimo tako, da se delno prekrivata in približno polovico površine potresemo z drobtinami. Na rob testa, ki je potreseno z drobtinami, damo 1/3 sadja in zvijemo. Postopek ponovimo, da porabimo vse sestavine.
Zavitke položimo v pekač obložen s papirjem za peko, jih premažemo z jajčnim premazom in potresemo z mandlji. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.