|
vlečenega testa |
|
jajci |
|
zmletih orehov |
|
sladkorja |
|
goste sladke smetane |
|
limonine lupinice |
|
cimeta |
|
drobtin |
vlečeno testo, orehi, smetana
V skledi zmešamo jajci, zmlete orehe, sladkor, smetano, limonino lupinico in cimet, nato dodamo še toliko drobtin, da se nadev zgosti. Približno 2/3 površine testa namažemo z nadevom, štrukelj zvijemo, zavijemo v bel prtič in konce zavežemo z vrvico.
Zavit štrukelj kuhamo v malo osoljenem kropu približno 30 minut, nato jih dobro odcedimo in narežemo. Po želji jih lahko še posujemo z mešanico sladkorja in cimeta.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.