|
vlečenega testa |
|
masla |
|
skute |
|
jajca |
|
sladkorja |
|
sladke smetane |
|
zmletih orehov ali mandljev |
|
cimeta |
|
jabolka |
|
limoninega soka |
Gibanica z jabolki zelo okusno in slastno.
Skuto, 2 jajci in polovico sladkorja dobro zmešamo. Posebej zmešamo 1 jajce smetano, preostali sladkor, orehe ali mandlje in cimet. Maslo stopimo. Jabolka očistimo, narežemo na tanke rezine in jih takoj jih pokapljamo z limoninim sokom. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Pekač namažemo s stopljenim maslom, vanj položimo list testa, ga premažemo s stopljenim maslom in pokrijemo z drugim listom testa. Nanj damo približno polovico skutnega nadeva, pokrijemo z listom testa, nanj namažemo drugo polovico skutnega nadeva in pokrijemo z listom testa, ki ga premažemo s preostalim stopljenim maslom.
Na testo namažemo orehov oziroma mandljev nadev in nanj naložimo jabolka. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo od 40 do 45 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.