Frančiškanski samostan, Kostanjevica, Nova gorica
Svet24.si

Bo na Kostanjevici državni spomenik? Država bi morala priznati njen pomen

1715284671-172a4526-1715284644961
Necenzurirano

Šolak bi kupil T-2, ki se rešuje pred stečajem. Pomaga mu vplivna lobistka.

njena.si
njena.si njena.si
Gibanica z jabolki

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Gibanica z jabolki
Sestavine
Št. oseb
vlečenega testa
masla
skute
jajca
sladkorja
sladke smetane
zmletih orehov ali mandljev
cimeta
jabolka
limoninega soka

Opis

Gibanica z jabolki zelo okusno in slastno.

Priprava

Skuto, 2 jajci in polovico sladkorja dobro zmešamo. Posebej zmešamo 1 jajce smetano, preostali sladkor, orehe ali mandlje in cimet. Maslo stopimo. Jabolka očistimo, narežemo na tanke rezine in jih takoj jih pokapljamo z limoninim sokom. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Pekač namažemo s stopljenim maslom, vanj položimo list testa, ga premažemo s stopljenim maslom in pokrijemo z drugim listom testa. Nanj damo približno polovico skutnega nadeva, pokrijemo z listom testa, nanj namažemo drugo polovico skutnega nadeva in pokrijemo z listom testa, ki ga premažemo s preostalim stopljenim maslom.

Na testo namažemo orehov oziroma mandljev nadev in nanj naložimo jabolka. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo od 40 do 45 minut.

#nasazenazenska
nasazenazenska