|
vlečenega testa |
|
nepasirane skute |
|
sladke smetane |
|
jajca |
|
sladkorja |
|
nastrgane limone lupinice |
|
borovnic |
|
malin |
|
stopljenega masla |
zavitek vlečenega testa, skuta, maline, borovnice
Skuto, 1,5 dl smetane, jajca, 100 g sladkorja in limonino lupinico dobro zmešamo. V skledi zmešamo borovnice, maline in 50 g sladkorja. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Večji pravokoten pekač namažemo z maslom, nanj damo list testa, ga premažemo z maslom, pokrijemo z drugim listom testa in še tega premažemo z maslom. Na testo z žlico naložimo polovico skutnega nadeva in jo potresemo s polovico sadja.
Nadaljujemo z dvema listoma testa, skutnim nadevom in sadjem. Na vrh damo zadnja 2 lista testa, gibanico prelijemo z 1 dl smetane in pekač postavimo v ogreto pečico. Pečemo od 35 do 40 minut in pustimo, da se ohladi. Mlačno ali popolnoma ohlajeno gibanico narežemo, po želji posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.