|
(listi) vlečenega testa |
|
stopljenega masla |
|
skute |
|
jajca |
|
sladkorja |
|
sveže nastrgane limonine lupinice |
|
borovnic |
vlečeno testo, stopljeno maslo, skuta, borovnice...
Testo razrežemo na 18 kvadratov velikosti 12 cm. Vdolbinice pekača za mafine namažemo s stopljenim maslom, nato vsak kvadrat testa premažemo s stopljenim maslom in po dva skupaj zložimo tako, da se vogali ne prekrivajo, in ju damo v vdolbinico pekača.
Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Skuto, jajci, sladkor in limonino lupinico dobro zmešamo in nadev razdelimo v testene skledice. Pekač postavimo v ogreto pečico in s spodnje strani pečemo 15 minut. Nato na nadev damo še borovnice ter z obeh strani pečemo še približno 8 minut.
Pečene skledice pustimo, da se malo ohladijo, nato jih iz pekača previdno preložimo na mrežico in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Po želji jih lahko posujemo še s sladkorjem v prahu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.