Bučni štrudelj

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bučni štrudelj
Sestavine
Št. oseb
vlečenega testa
na lističe narezane oranžne mesnate buče
drobtin
sladkorja
rozin
masla za premaz
neškropljene limone (sok ali naribana lupina)
vanilijevega sladkorja
cimeta
ruma

Opis

vlečeno testo, oranžna mesnata buča, drobtine....

Priprava

Naribane buče pomešamo s sladkorjem, drobtinami in rozinami. Dodamo še limono, cimet in rum.

Vlečeno testo, ki je kupljeno ali doma pripravljeno, premažemo z maslom in nadev porazdelimo po polovici razvaljanega testa. Štrudelj zvijemo, ga damo na pekač in premažemo z maslom. V ogreti pečici ga pečemo pri 180 stopinjah Celzija 40 minut.

Postrežemo ohlajenega in potresenega s sladkorjem. Nasvet: Primerne sorte buč za štrudelj so: želodaste, Tonda, buče lučke, Zentner, Buttercup, Lumina, avstralske modre, velikanke, muškatne - Butternut, Lounga de Nice, Lunga di Napoli, Trombolino.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.