|
vlečenega testa |
|
na lističe narezane oranžne mesnate buče |
|
drobtin |
|
sladkorja |
|
rozin |
|
masla za premaz |
|
neškropljene limone (sok ali naribana lupina) |
|
vanilijevega sladkorja |
|
cimeta |
|
ruma |
vlečeno testo, oranžna mesnata buča, drobtine....
Naribane buče pomešamo s sladkorjem, drobtinami in rozinami. Dodamo še limono, cimet in rum.
Vlečeno testo, ki je kupljeno ali doma pripravljeno, premažemo z maslom in nadev porazdelimo po polovici razvaljanega testa. Štrudelj zvijemo, ga damo na pekač in premažemo z maslom. V ogreti pečici ga pečemo pri 180 stopinjah Celzija 40 minut.
Postrežemo ohlajenega in potresenega s sladkorjem. Nasvet: Primerne sorte buč za štrudelj so: želodaste, Tonda, buče lučke, Zentner, Buttercup, Lumina, avstralske modre, velikanke, muškatne - Butternut, Lounga de Nice, Lunga di Napoli, Trombolino.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.