Breskova pena s smetanovo čepico

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Breskova pena s smetanovo čepico
Sestavine
Št. oseb
zrelih breskev
rjavega sladkorja
rastlinske sladke smetane za stepanje
instantne želatine fix
hrustljavi vaflji ali cevke (ki jih ponudimo s sladoledom)

Opis

zrele breskve, sladkor, smetana...

Priprava

Breskve, sladkor, 1/2 vrečke želatine in približno 50 g smetane zmiksamo. Posebej stepemo sladko smetano in preostalo želatino, nato primešamo še nekaj žlic zmiksanih breskev, da dobimo čvrsto stepeno smetano z okusom breskev.

Breskovo peno razdelimo v kozarce ali skodelice, na vrh damo breskovo smetano in okrasimo z vaflji in rezinami breskev.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.