|
manjši biskvitnih otroških piškotov |
|
lahke nepasirane skute |
|
rastlinske smetane za stepanje |
|
instantne želatine fix |
|
zrelih breskev |
|
sladkorja |
|
pozornega želatinastega obliva za sadne torte |
baby piškoti, skuta, breskve
Štiri breskve damo za 1 minuto v krop in nato v mrzlo vodo, da jih lahko olupimo. Olupljene breskve nato narežemo na kockice. Skuto dobro zmešamo z 1 žlico sladkorja in 1/2 vrečke želatine fix, nato primešamo kockice breskev. Smetano stepemo, vtepemo še preostalo instantno želatino fix in primešamo skuti, da dobimo gosto zmes.
Dno tortnega modela obložimo s papirjem za peko ali s prozorno folijo. Piškote prepolovimo in z njimi obložimo obod tortnega modela. Na sredino damo smetanovo zmes in jo poravnamo. Tortni model pokrijemo s prozorno folijo in ga za najmanj 3 ure postavimo v hladilnik.
Nazadnje šarloto zvrnemo na servirni krožnik, jo okrasimo s tankimi krhlji breskev in oblijemo z želatinastim oblivom. Tega pripravimo z 1 žlico sladkorja in vodo po navodilih, ki so napisana na vrečki.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.