|
moke |
|
pecilnega praška |
|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
sladke smetane |
|
rumenjaka |
|
zrelih breskev |
|
malin |
|
preliva za sadne torte |
moka, sladka smetana, breskve, maline....
Moko zmešamo s pecilnim praškom in z 1 žlico sladkorja, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vgnetemo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 2 do 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo.
Plitev pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač ter ga za 30 minut postavimo v hladilnik.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Smetano, rumenjaka in 2 do 3 žlice sladkorja z metlico dobro premešamo ali zmiksamo. Jajčno zmes vlijemo v pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut.
Pito vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladi. Ko je hladna, jo obložimo z rezinami breskev in malinami ter prelijemo z želatinastim prelivom, ki ga pripravimo po navodilih, ki so napisana na vrečki.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.