|
zrele čvrste breskve |
|
moke |
|
soli |
|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
vaniljin sladkor |
|
lonček kisle smetane |
|
jajci |
|
nastrgane limonine lupinice |
Sladke breskve, ki so dozorele na vročem poletnem soncu, so odlične za pripravo različnih sladic. Na krhlje narezane dajemo v zavitke, na pite, kolače in podobne sladke dobrote.
Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. 180 g moke pomešamo z 1 žlico sladkorja in ščepcem soli ter stresemo na kupček. Moki dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s konicami prstov vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač. Odvečno testo, ki visi čez rob pekača, odrežemo.
Jajci stepemo, primešamo smetano, sladkor, vaniljin sladkor in limonino lupinico. Zmes zlijemo na testo. Breskve olupimo, narežemo na krhlje, nekaj pa na manjše koščke. Narezane breskve zložimo v pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.