Breskova pita

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Breskova pita
Sestavine
Št. oseb
zrele čvrste breskve
moke
soli
masla ali margarine
sladkorja
vaniljin sladkor
lonček kisle smetane
jajci
nastrgane limonine lupinice

Opis

Sladke breskve, ki so dozorele na vročem poletnem soncu, so odlične za pripravo različnih sladic. Na krhlje narezane dajemo v zavitke, na pite, kolače in podobne sladke dobrote.

Priprava

Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. 180 g moke pomešamo z 1 žlico sladkorja in ščepcem soli ter stresemo na kupček. Moki dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s konicami prstov vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač. Odvečno testo, ki visi čez rob pekača, odrežemo.

Jajci stepemo, primešamo smetano, sladkor, vaniljin sladkor in limonino lupinico. Zmes zlijemo na testo. Breskve olupimo, narežemo na krhlje, nekaj pa na manjše koščke. Narezane breskve zložimo v pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.